2012. május 7., hétfő

Szijjártó: Vannak, lesznek személyi változások



Az már biztos, hogy Balog Zoltán váltja Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert. Szijjártó Péter a Ma reggelben hangsúlyozta: Orbán Viktor felelős a kormányzásért, ennek megfelelően a személyi kérdésekért is. „Vannak, lesznek személyi változások, hogy ezek mikortól lesznek érvényesek, az a miniszterelnök döntésétől függ” – mondta a miniszterelnök szóvivője az m1 reggeli műsorában.


 
 
A Szíriában elrabolt magyarokkal kapcsolatban a miniszterelnök szóvivője közölte, hogy sokaknak megindult a fantáziája az üggyel kapcsolatban, és vannak, akik ennek hangot is adnak. Az elrablás részleteiről kifejtette: „amit tudunk, hogy Szíriában egy rablótámadás során egy cég telephelyéről elvittek értéktárgyakat, és a rablók észrevették, hogy van ott két dolgozó is, akiket szintén magukkal vittek” – mondta. Hozzátette: „két magyar állampolgárságú férfiről van szó, akiknek a személyazonosságával tisztában vagyunk” – mondta. Szijjártó Péter a Ma reggelben hangsúlyozta, hogy a TEK munkatársai már a helyszínen vannak, és az ottani nagykövetséggel azon dolgoznak, hogy békés megoldással minél előbb ki lehessen szabadítani és hazahozni az elrabolt magyar embereket.
A múlt héten a keleti nyitás keretében járt Kazahsztánban a magyar kormányküldöttség. A keleti nyitás politikájának sikeressége az kulcsfontosságú a magyar gazdaság, illetve Magyarország stabilitása és biztonsága szempontjából és ebben a tekintetben jelentősen sikerült előrelépnünk az elmúlt héten – hangsúlyozta a miniszterelnök szóvivője.
(hirado.hu)

Nincsenek megjegyzések: