2012. május 19., szombat

Soltész: Fel kell venni a küzdelmet a családok érdekében

Soltész Miklós a "Természetes család, mint érték és állami prioritás" című konferencián, csütörtökön Rigában a magyar kormány családpolitikai intézkedéseit emelte ki. Mint az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta, minden egyes alkalommal fel kell venni a küzdelmet a családok érdekében - olvasható az  Emberi Erőforrások Minisztériumának csütörtöki közleményében.


Beszédében megemlítette a családi adózás bevezetését, a GYES 3 évre történő emelését, az otthonteremtési támogatás bevezetését Magyarországon. Hozzátette: a kormány családtámogató programjainak társadalmi megítélése, elfogadása szempontjából fontosak a szemléletformáló programok, támogatások és kampányok

Elmondta azt is, hogy az elmúlt nyolc hónapban mintegy 3,5 százalékkal nőtt a születésszám az előző évihez képest, ami azt jelenti, hogy mintegy 2000-rel több gyermek született, mint az előző év azonos időszakában.
  
Soltész Miklós idézett az Alaptörvényből is, kiemelve: "Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg". Hozzátette: ezek a mondatok újabb ellenérzést és támadást váltottak ki egyes EP képviselőkből, akik nem tudják elfogadni a fenti értékek melletti kiállást, az értékek mentén való politizálást.
  
Az államtitkár felidézte: New Yorkban néhány nappal ezelőtt az ENSZ Népesedési és Fejlődési Bizottságának 45. ülésén rögzítették: "az abortusz semmilyen körülmények között nem használható családtervezési módszerként". Hozzátette: több ország összefogásával sikerült elérnünk, hogy az abortusszal kapcsolatosan a szöveg említést tesz annak következményeiről, valamint az abortuszok számának csökkentésére szólítja fel az országokat.
  
Soltész Miklós beszéde végén köszönetet mondott a találkozó megszervezéséért Lettországnak, a Lett Családszövetségnek, a Családok Világkongresszusának, valamint a Magyarország melletti kiállásért a lett civileknek, politikusoknak, egyházi vezetőknek.
  
Az államtitkárnak a tanácskozáson átadták a lett szervezetek közös, a magyar Alaptörvényt méltató és támogató levelét.
(MTI/OS-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: