2012. május 19., szombat

Adomány a Bethesda Gyermekkórháznak

A Fidesz Női tagozata nevében Pelczné dr. Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő, a tagozat elnöke és  az  EON Hungária Zrt. képviseletében Károlyi Zsuzsanna, a cég kommunikációs vezetője 1.500.000 Ft-ot adományozott a Bethesda Gyermekkórház kis betegei számára. Az összeggel  a  gyermek autizmus felismerését és kezelését szolgáló programhoz nyújtottak támogatást. Az esemény helyszíne a Bethesda Gyermekkórház Gyermekneurológiai Ambulanciája volt.


Pelczné Dr. Gáll Ildikó elmondta, hogy az egyik legfontosabb dolog, hogy minél korábban történjék az autizmus felismerése, hiszen annál hamarabb kezdődhetnek meg azok a speciális programok, melyek segítségével mind a gyermek, mind a szülők könnyebben integrálódhatnak  környezetükhöz, illetve a társadalmi beilleszkedésüket segíti.
Fotó: fidesz.hu
Ezek a gyermekek ugyanis sokat szenvednek attól, hogy ők mások, esetleg különcek társaiktól /tudjuk, hogy sok zseni is autisztikus vonásokkal rendelkezett, mint pl: Beethoven, Mozart, Archimedes/,  kihívó tulajdonságaikat azonban a felismerést követően ezeknek a speciális programoknak a segítségével javítani, kezelni lehet.
Fontos a felismerés a szülőknek is, hogy elkezdhessék az autisták számára kidolgozott programokat. A képviselő  rámutatott, hogy a becslések szerint számuk hazánkban 65 ezer és 100 ezer közé tehető és sajnálatos módon ez a szám évente emelkedik. Ezért kerestek meg  olyan cégeket, akik társadalmi felelősségvállalásuk kapcsán anyagilag támogatni tudják ezt a programot. Több cég közül az EON Hungária Zrt nyújtott kezet és adta meg a kért összeget a kórház számára, melyet ma szerény  ünnepség közepette nyújtottak át.
Az adományt átvevő Dr. Velkey György - igazgató - főorvos kiemelte az adomány jelentőségét, hiszen az autizmus korai felismerése nagyban segíti azoknak a családoknak az életvezetését, ahová ilyen fogyatékos gyermek születik. Megköszönte a Fidesz Női tagozatának közreműködését és az EON Hungária Zrt. segítségét.
A Bethesda Gyermekkórház a közép-európai régióban az egyedüli egyházi fenntartású gyermekkórház. A legfontosabb gyermekbetegségekkel foglalkoznak 18 éves korig. A kórház részt vesz a főváros gyermekügyeleti rendszerében, területi ellátási kötelezettségük a pesti oldal észak-keleti területeit öleli fel, de fogadnak betegeket Pest megyéből és az ország más területeiről is.
(pgi.hu - fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: