2012. május 22., kedd

"Munkahelyteremtő iparág lehet a turizmus" + videó


El kell érni, hogyha valaki egyszer Kaposvárra látogat, kedvet érezzen arra, hogy újból visszatérjen – jelentette ki Szita Károly a köztévé Ma reggel című műsorában hétfőn. Kaposvár polgármestere ugyanitt szólt arról is, tizenkettedik alkalommal rendezik meg május 24-e és 27-e között a Hangulatfesztivált a városban, Rippl-Rónai születésének évfordulóján.
 
 Büszkék vagyunk arra, hogy Rippl-Rónai József és Vaszary János a város szülöttei – jelentette ki Szita Károly. Kaposvár polgármestere felhívta a figyelmet arra, immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg május 24-e és 27-e között a Hangulatfesztivált a városban, Rippl-Rónai születésének évfordulóján. Ilyenkor műteremmé válik az egész belváros, kint alkotnak a festők – emelte ki. Mint mondta, megpróbálják a négy napon minden korosztály igényét kielégíteni.
 
 
Szita Károly az m1 Ma reggel című műsorában

2011-ben 23 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 2010-hez képest – reagált a fideszes politikus az erre vonatkozó kérdésre. Hozzátette: hisznek abban, hogy a turizmus is lehet munkahelyteremtő iparág. El kell érni, hogyha valaki egyszer a városba látogat, kedvet érezzen arra, hogy újból visszatérjen – szögezte le. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a turisztikai beruházások mellett nagyon fontos az ott élők kényelmének a biztosítása is.

Szita Károly szólt arról is, hogy a városban található Rippl-Rónai villa jelenleg felújítás alatt áll. Azt a kort, azt a miliőt akarjuk visszahozni, ami az 1900-as évek elején jellemezte az épületet – jelentette ki.
(hirado.hu-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: