2012. május 26., szombat

Az úszóválogatottéhoz hasonló sikereket kívánt Áder az európai ügyészeknek

Áder János köztársasági elnök azt kívánta az európai ügyészeknek, hogy legyenek olyan sikeresek a gazdasági válság kihívásaira adott válaszaikban, mint amilyen a magyar úszóválogatott volt a debreceni Európa-bajnokság csütörtöki napján.


Az államfő jókívánságát pénteken, a Gondolatok az Európai Ügyészségről elnevezésű, budapesti konferencia résztvevőinek, köztük az Európai Unió 22 legfőbb ügyészének, illetve helyetteseinek adta át, akik a gazdasági válság ügyészségekre gyakorolt hatásairól tanácskoznak szombatig. Áder János az eseményt megnyitva azt hangsúlyozta, hogy a válság miatt megnövekedett a bűncselekmények száma, ezért szükség van az ügyészi munka hatékonyságának növelésére.

A köztársasági elnök kiemelte, a magyar Országgyűlés erre a krízisre válaszolva már 2010-ben elfogadott egy büntetőeljárásokat gyorsító csomagot, amely egyebek mellett szélesítette a tárgyalás mellőzésével lefolytatható eljárások körét, egyszerűsítette az ügyész büntetőeljárásból történő kizárására vonatkozó szabályokat, csökkentette a nyomozóhatóságok és az ügyészségek adminisztrációs terheit, továbbá kibővítette a titkos információgyűjtés eredményének büntetőeljárásban történő felhasználhatóságát.
(MTI - fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: