2011. november 15., kedd

"Szeretnénk megköszönni a bizalmat"


Az emberek tisztában vannak azzal, hogy a kormány nehéz körülmények között végzi munkáját, és az is bebizonyosodott, hogy amikor élesben kell szavazni, arról kell dönteniük, bizalmat szavaznak-e Láng Zsoltnak, akkor a polgárok igennel voksolnak – jelentette ki Selmeczi Gabriella Láng Zsolttal közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A vasárnap tartott időközi országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP jelöltje egyedül több szavazatot kapott, mint a másik négy jelölt összesen. Láng Zsolt a szavazatok mintegy 52,61 százalékát (10.031 szavazat) szerezte meg.

Selmeczi Gabriella köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik elmentek szavazni vasárnap. Felhívta a figyelmet arra, hogy a rendszerváltás óta még nem volt ilyen magas részvételi arány időközi választáson. A Fidesz szóvivője felidézte: a szavazók 52,6 százaléka Láng Zsoltra voksolt. Ez a bizalom és hit Láng Zsoltot és a kormányt is megerősíti további munkájában – fűzte hozzá.

Selmeczi Gabriella elmondta: vasárnap bebizonyosodott, az ellenzék riogatásának és rémhírkeltésének nem volt alapja, az állampolgárok nem ültek fel az álhíreknek. A szóvivő reményét fejezte ki, hogy a politikai kultúra erősödni és javulni fog a jövőben. Az emberek tisztában vannak azzal, hogy a kormány nehéz körülmények között végzi munkáját, és az is bebizonyosodott, hogy amikor élesben kell szavazni, arról kell dönteniük, bizalmat szavaznak-e Láng Zsoltnak, akkor a polgárok igennel voksolnak – fogalmazott Selmeczi Gabriella.


Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje szintén köszönetet mondott azoknak, akik elmentek voksolni, és szavazatukkal véleményt nyilvánítottak. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a vasárnapi szavazáskor gyakorlatilag a 2010-es választás tavaszi eredményei ismétlődtek meg. Láng Zsolt reményét fejezte ki, hogy a következő két hétben a rá szavazó polgárokat megerősítik a döntésükben, és azokat is meg tudják győzni, akik az első fordulóban nem mentek el szavazni.

Láng Zsolt a részvételi arányra vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, 39 százalék nagyon jó eredmény, és nagyon megtisztelőnek nevezte, hogy több mint tízezer polgár szavazott rá.

Karácsony Gergely - az LMP képviselő-jelöltje - azzal vádolta meg a Fidesz-KDNP jelöltjét, hogy a kampányban többet költött a megengedettnél. Az erre vonatkozó újságíró kérdésre Láng Zsolt azt válaszolta, hogy jelölőszervezete, a Fidesz-KDNP minden kampány után elszámolt, az ÁSZ pedig egyszer sem állapított meg szabálytalanságot.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az Országgyűlés az egyéni választókerületben mandátumot szerző fideszes Balsai Istvánt alkotmánybíróvá választotta, a két tisztség pedig összeférhetetlen egymással. Láng Zsolt a szavazatok mintegy 52,61 százalékát (10.031 szavazat) szerezte meg a helyi választási iroda hivatalos adatai alapján. A választáson a második az MSZP jelöltje Lévai Katalin lett 24,18 százalékkal (4.611 szavazat), a harmadik helyen az LMP-s Karácsony Gergely végzett 15,55 százalékkal (2.965 szavazat). Negyedik lett a Jobbik színeiben Bodor Zoltán 6,53 százalékkal (1.245 szavazat), míg ötödik Kovácsics Ádám, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (korábban MDF) jelöltje 1,13 százalékkal (216 szavazat). A részvételi arány nem érte el az 50 százalékot, emiatt két hét múlva, november 27-én második fordulót kell tartani.

(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: