2011. november 23., szerda

"Nem a közrendőröknek kellene elvinni a felelősséget"

Mélyebb és magasabb szinten kellene megnézni ki a felelős azért, ami 2006. október 23-án kialakult – jelentette ki Révész Máriusz az ATV Start című műsorában a 2006. október 23ai események kapcsán.

ogerős ítélet született a Legfelsőbb bíróságon Révész Máriusz 2006. október 23-ai bántalmazása ügyében. Révész Máriusz nem érez elégtételt, esetlegesnek érzi, hogy pont az a két rendőr került a vádlottak padjára. Ötven másik rendőr pontosan ugyanúgy tudja, hogy mi történt, de a bíróságon és az ügyészségen hamisan tanúskodtak, emiatt a bíróság csak azt állapította meg, hogy engem rendőrök vertek meg – fűzte hozzá, megjegyezve: ez sem kevés, hiszen voltak olyan közéleti szereplők, akik ezt is kétségbe vonták. A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy per során „járulékosan sok minden kiderült”, például a Síp utcánál figyelmeztetés nélkül kezdték el lőni a tömeget.


Révész Máriusz az ATV Start című műsorában

A problémám az, hogy nem azokat találták meg, akik megvertek – szögezte le Révész Máriusz. Arra is felhívta a figyelmet, hogy amikor az ominózus esemény történt, az ügyben elítélt két rendőr már 36 órája volt szolgálatban.

Azt, hogy két közrendőrt ítéltek el, a politikus ahhoz hasonlította, hogy a 2006. augusztus 20-i vihar, és az azt követő tömegszerencsétlenség után a meteorológust büntették meg. Nem a közrendőröknek kellene elvinni a felelősséget. Mélyebb és magasabb szinten kellene megnézni ki a felelős azért, ami 2006. október 23-án kialakult – szögezte le Révész Máriusz.

(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: