2011. november 23., szerda

Olyan megállapodásra törekszik a kormány, ami az ország előnyére válik + videó


Az a meggyőződésünk, hogy a Matolcsy György által képviselt gazdaságpolitika a következő egy évben képes Magyarország helyzetét stabilizálni – hangsúlyozta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában kedden.

Mint azt Lázár kifejtette: 2008-ban egy előnytelen megállapodás született Magyarország szempontjából az IMF-fel; a nyugdíjasok és a gyereket vállalók fizették a megállapodás árát, és 2010-ben is ez volt a valutaalap ajánlata. Ezzel szemben 2012-ben szükség lesz a „biztonsági övek bekapcsolására és egy baleseti biztosítás megkötésére” – utalt a frakcióvezető az Európai Unióban kialakuló gazdasági turbulenciákra.


Lázár János a Tv2 Mokka című műsorában

Ezzel összefüggésben rámutatott: egy felelősségteljes kormánynak kötelessége meghallgatni, hogy mit mond az a szervezet, amelynek hazánk harminc éve tagja.

Az IMF-megállapodás meg nem kötésével 2010-ben lehetőség nyílt arra, hogy a bank-, a kereskedelmi és az energiaszektor – amely ágazatok az elmúlt húsz év legnagyobb nyertesei voltak -, beszálljanak a közteherviselésbe – fogalmazott Lázár János. „Én ezt egy nagyon nagy sikernek tekintem” – vélekedett a politikus.

Az elmúlt hetekben kormányok buktak meg Európában; az euróval fizető országok Brüsszelhez fordulnak; azok, akik pedig megtartották nemzeti fizetőeszközüket az IMF-fel tárgyalnak a biztonsági háló kialakításáról – emelte ki kérdésre válaszolva.

Arra a felvetésre, hogy a megállapodásért cserébe a valutaalap a különadók csökkentését és a végtörlesztés terheinek szélesebb körben való megosztását kérheti a frakció úgy reagált: olyan megállapodásra fog törekedni a kormány, ami az ország előnyére válik.

(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: