2011. november 22., kedd

Sikeresek voltak az önkormányzati cégek vezetőváltásai Szegeden


Az önkormányzati cégeknél történt vezetőváltások eredményesnek bizonyultak; "a szocialista városvezetés félretájékoztatásával ellentétben" az igazgatók a korábbiakhoz képest tízmilliókkal csökkentett önkormányzati támogatás mellett is jól végzik munkájukat - közölte Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke a város szocialista alpolgármesterének hétfői bírálatára reagálva.

Solymos László (MSZP) sajtótájékoztatóján azt mondta: jelentősen romlott a szegedi önkormányzati cégek gazdálkodása az év első háromnegyedében, és többek között a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) eredményeit kifogásolta. A Fidesz szegedi elnöke szerint azonban az SZKT új igazgatója tízmilliókat takarított meg a városnak, nyereségessé tette a céget, miközben elődje súlyos tízmilliókért építtetett trolit, amely végül el sem készült.

Gyimesi László városfejlesztési tanácsnoknak, a Fidesz szegedi elnökének közleménye szerint kevesebb pénzből hatékonyabban és eredményesebben dolgoznak az új vezetők, mint elődeik a megelőző nyolc évben.

Közleményében megemlíti, hogy a szegedi városi televízió a vezetőváltás óta két és félszer több saját gyártású műsort sugároz naponta. Tizenöt százalékkal csökkentette munkavállalói létszámát, a felszabaduló pénzügyi forrásokat műsorkészítésre csoportosította át. Elindította a videós hírportált, a televízió adása pedig már az interneten is látható.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a biológiai szúnyogirtásra tért át a kémiai helyett, ezzel nemcsak mintegy 100 milliót spórolt az előző évekhez képest, hanem kézzelfoghatóbb eredményeket ért el a védekezésben.

A Szegedi Testamentum Kft. az elmaradt fejlesztések után elkezdte a tápéi és az alsóvárosi temető rekonstrukcióját, és rendbe tette az elhanyagolt épületeket és sírokat a Belvárosi temetőben.

Solymos László sajtótájékoztatóján azt mondta: a száz százalékban városi tulajdonban lévő cégek üzemi eredménye 173 millió forintra csökkent a tavalyi év hasonló időszakában elért 458 millió forintos profithoz képest. A csökkenő árbevétel és eredményesség mellett a vállalkozások - a közgyűlés Fidesz és Jobbik alkotta többsége által kinevezett - új vezetése felélte a cégek készpénzállományának nagy részét, és jövőre az idei esztendőhöz képest több mint 20 százalékkal, mintegy egymilliárd forinttal nagyobb önkormányzati támogatást kér - közölte az alpolgármester.

(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: