2011. november 22., kedd

A Fidesz benyújtotta az eva-kulcs emeléséről szóló javaslatát

Január 1-től a jelenlegi 30-ról 37 százalékra emelkedik az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva adómértéke - Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek az erről szóló módosító indítványt.

A két politikus a jövő évi adótörvényekhez nyújtott be zárószavazás előtti módosító indítványt. A javaslat rendelkezik arról is, hogy az eva választhatóságának összeghatára 2012-ben a mai 25 millióról 30 millió forintra nő. A módosító indítvány indoklása szerint az eva mértékének emelése biztosítja, hogy az "eva alanyok más adóalanyokhoz hasonló mértékben járuljanak hozzá a közteherviselés rendszeréhez".

A parlament hétfőn délután tartja a jövő évi adótörvények zárószavazását. Az eva sorsa a Fidesz-frakció múlt heti ülésén dőlt el, a képviselőcsoport kérte a kormánytól, hogy maradjon meg ez az adófajta és mértéke ne 40 százalék legyen. A frakció jelezte azt is, hogy Lázár János és Rogán Antal zárószavazás előtti módosító indítványt nyújt majd be a jövő évi adótörvényekhez.


(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: