2011. november 22., kedd

Kitörési pont lehet az erdőgazdaság fejlesztése

Az erdőgazdaság fejlesztése, támogatása Magyarország fő kitörési pontja lehet a 2013-2020-as vidékfejlesztési ciklusban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint.

A miniszter hétfőn, a "Az erdők helye a vidékstratégiában - 2011. az Erdők Nemzetközi Éve" konferencián elmondta: a vidék és az erdőgazdálkodás jövőjét is olyan globális tényezők alakítják, mint az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség megőrzése, a vízkészletek fenntartható kezelése, a növekvő népesség élelmiszerrel történő biztonságos ellátása.

A kihívásokra a miniszter szerint csak az agrárkutatás támogatásával lehet hathatós válaszokat adni. Kifejtette: élő kapcsolatot kell kiépíteni a kutatás, az innováció és a gyakorlati alkalmazás között, az innovációnak, a kutatás-fejlesztésnek hangsúlyos szerepet kell kapnia a magyar vidék, és ezen belül az erdőgazdálkodás jövőjében. A kedvező jogi és politikai környezet kialakítása, valamint a szükséges pénzügyi források biztosítása, valamint hatékony felhasználása közös felelősség - hangsúlyozta.



(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: