2011. november 23., szerda

Gulyás: Erkölcsi adósságtörlesztést!

Gulyás Gergely fideszes képviselő napirend előtti felszólalásában a "rendszerváltozás által felhalmozott" erkölcsi adósságok felszámolása mellett szállt síkra, mondván: Magyarországon elmaradt az érdemi igazságtétel a legsúlyosabb kommunista bűnök kapcsán.

A büntetőjogi felelősségre vonásnak azokat kell érintenie, akiknek a kezéhez a diktatúra megtorló időszakában vér tapadt, akik az országhoz hűtlenek lettek - fogalmazott Gulyás Gergely. Igazságot kell szolgáltatni a kommunista időszakhoz köthető nyugdíjjuttatások kérdésében is - folytatta, hozzátéve: senki nem akarja megbélyegezni az MSZMP volt tagjait, senki nem vitatja a szabad választások eredményeit, azzal ugyanakkor, hogy megalakulásakor az MSZP a jogutódlást választotta, az erkölcsi tehertétel következményeit is viselnie kell.

Soltész Miklós szociális államtitkár egyetértett azzal, hogy a kommunisták bűnét, amelyet az országgal szemben elkövettek, elfeledni nem lehet. Mint mondta, sajnálja, hogy húsz évvel a rendszerváltozás után még mindig vannak politikai erők, amelyek próbálják tagadni a bűnöket. Az MSZP felelősségét vetette fel annak kapcsán, hogy sem erkölcsileg, sem anyagilag nem "tette helyre" azt az időszakot. Nyilván egy huszonéves képviselőt nem lehet felelőssé tenni az MSZP elődpártjának bűneiért, de hogy az MSZP magában hordozza az erkölcsi fertőt, gazdasági mentalitást, ami az elmúlt negyven évet jellemezte, az biztos, és erről beszélni kell - jelentette ki.

(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: