2011. november 15., kedd

Óbuda elsőként segített a rászorulóknak


November 13-án nagyszabású jótékonysági koncertet rendezett a Jobb velünk a világ! mozgalom. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 200 jegy megvásárlásával újabb támogatást nyújtott egy felnőtt fogyatékosok számára készülő passzívház lakóotthon építéséhez.

Nyolc budapesti kerület és a fővárosi önkormányzat között elsőként vásárolt páholyt idén Óbuda. A kerület kétszáz belépőt váltott, amelyeket kerületi gyermekjóléti intézményeken keresztül, rászoruló családok között osztottak szét.

"A jegyek megvásárlásával jóval több, mint kétszáz embernek nyújt segítséget önkormányzatunk" - mondta Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. "Ezzel a támogatással ugyanis nem csak a kerületünkben épülő passzívház lakóotthon leendő lakóit támogatjuk, hanem azoknak is feledhetetlen élményt nyújtunk, akiknek mindennapos problémáik miatt kikapcsolódásra, szórakozásra a legkevesebb idejük és pénzük jut. A jegyeket ezért elsősorban az Óbudán működő Szellő EGYMI diákjai, illetve családjuk kapja, amely enyhe fokban értelmi fogyatékos tanulók illetve autisták képességfejlesztését, a habilitációját, rehabilitációját végzi, valamint az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonában (ÉNO) tanulók és családjaik, illetve azok a rászoruló családok kapják, akiknek a hétköznapjait az óbudai Családsegítő Szolgálat könnyíti meg."

A rendezvényen a támogató Önkormányzatok polgármesterei mellett, részt vett Shmitt Pál köztársasági elnök is.

"Újra itt vagyunk és ismét elmondhatjuk: mi nem adjuk fel! ... "és jó érzés itt lenni." - fűzte hozzá megnyitó beszédében.

14 órától a Sportarénában civil vásárt is tartottak, melyen megváltozott munkaképességű emberek által készített termékek vásárolhattak az érdeklődők.Az elmúlt évekhez hasonlóan közel húsz szervezet vett részt a vásáron, akik gyertyákat, képeslapokat, lakás-kiegészítőket vagy akár kézi csomózású szőnyegeket árultak. A civil vásár mellett a kilátogató családok gyermekeinek kézműves foglalkozásokat is tartottak. A koncerten idén Hobo és bandája, az Ismerős Arcok, a Misztrál és a Nemadomfel Együttes léptek fel.

(obuda.hu-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: