Megyeri Dávid: Akinek valami fogékonysága van a mezőgazdasághoz és a táplálkozástudományhoz, az tudja, hogy a természetes tejföl eleve húsz, vagy annál több százalékos, csak iparilag "lebutítva" lehet zsírszegény. A természetes zsiradék tudniillik nem keverendő össze a mesterségen túlzsírozott eledellel.
(...)
Európában mindenütt normális zsírtartalmú tejet, tejterméket forgalmaznak. Az ok: ez az egészséges. Nálunk viszont az MSZP-SZDSZ-kormány kibrusztolta, hogy átmeneti derogációt kapjunk az EU-tól az alacsonyabb zsírtartalmú, tehát beltartalmi értékekben, vitaminokban szegény tejre. Ami csakis a sznobok számára jelent megnyugvást, akik azt hiszik: ami ízetlen, az attól már egészséges.
"Hajótöröttek vagyunk, akik a csillagokat nézzük s a partot keressük, abban a hitben, hogy van part s a csillagok vezetnek". /Németh László/
2011. november 19., szombat
Tejföl, frissföl, kamuföl
(Magyar Nemzet, 2011. november 18.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése