2011. november 15., kedd

Felújították a Vándor Sándor utcát Sopronban

Befejeződött a Vándor Sándor utca felújítása, amely része a Nyugat-dunántúli Operatív Programban megvalósuló „Gyűjtőutak kialakítása és felújítása Sopronban a minőségi közlekedés érdekében” elnevezésű nyertes önkormányzati pályázatnak. A felújított utat Sopron város vezetői adták át a forgalomnak.

A Vándor Sándor utca felújítását hosszú évek óta várták már a soproniak, de a jelentős költségek - ami elsősorban a közműkiváltások miatt adódott - nem tették lehetővé, hogy a mindenkori városvezetés saját forrásaiból valósítsa meg a felújítást - mondta el a mai átadás alkalmával dr. Fodor Tamás polgármester. Az eseményen részt vettek dr. Simon István, Abdai Géza alpolgármesterek és Rádonyi László, a körzet képviselője.

A pályázati lehetőséget kihasználva a soproni önkormányzat most megvalósította a beruházást, mintegy 136 millió forint értékben.

A fejlesztésnek köszönhetően 254 m hosszú és 7 m széles új útburkolat készült teljes szerkezettel valamint a csapadékcsatorna építés miatt 67 méter hosszú út felújításra került a Sörgyár előtti részen. A kettő együtt 2540 m2 felületű új útburkolatot jelent. Az út mellett elkészült még 135 m járda, 210 m elválasztott és 120 m elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, 95 m kerékpárút, valamint 1500 m2 füvesített terület. A kivitelező két távhővezeték kiváltása mellett csapadékcsatornát is épített az érintett útszakaszon.

A beruházás közvetlen célja volt a Baross és Somfalvi utak közötti kapcsolat megteremtése, jó minőségű, kamion forgalom lebonyolítására is alkalmas út megvalósításával az iparterületen belül. A gyalog és kerékpárút megépítése elsősorban hivatásforgalmi célú, a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése is biztonságosabbá válik.

A „Gyűjtőutak kialakítása és felújítása Sopronban a minőségi közlekedés érdekében” elnevezésű nyertes Európai Unió által támogatott pályázat a Vándor Sándor utcán kívül tartalmazta még a Lackner Kristóf- és a Mikoviny út felújítását, valamint a Tarló sor út-, járda- és csapadékvíz csatornaépítését. A teljes pályázat összköltsége 344 millió forint, az önkormányzat önrészként pedig mintegy 110 millió forinttal járult hozzá a beruházás megvalósításához.

(fidesz.sopron.hu-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: