2011. november 23., szerda

LMP: nincs értelmes párbeszéd az ellenzék között

Forrás: Kossuth Rádió 180 perc | 2011. november 23. szerda 11:02 |
| A+ A- | Megosztás:

Szükség lenne az ellenzéki pártok ésszerű együttműködésére - mondta a Kossuth Rádióban Karácsony Gergely.

Már a második forduló előtt eldőlt a II. kerületi időközi választás a fideszes Láng Zsolt javára, ezért sem lép vissza Karácsony Gergely a szocialista Lévai Katalin javára – erősítette meg döntését az LMP-s politikus a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/11/23/06/LMP_nincs_ertelmes_parbeszed_az_ellenzek_kozott.aspx


A frakcióvezető-helyettes kifejtette: ha visszalépne, a párt szimpatizánsai otthon maradnának, így még nagyobb arányban nyerne a kormánypárti jelölt. Ráadásul nincs is „értelmes párbeszéd” az ellenzéki pártok között, azaz ha támogatná az MSZP-s jelöltet, az nem fejezné ki a valós helyzetet – magyarázta. Karácsony Gergely ugyanakkor megjegyezte: szükség lenne az ellenzék „ésszerű együttműködésére”, hiszen például január elsejétől az Alkotmánybírósághoz sem tudnak önállóan fordulni.

A pártok támogatottságáról szólva kijelentette: az MSZP stagnál, a Jobbik a leszakadó régiókban, az LMP pedig a városokban tudott erősödni.

Karácsony Gergely kérdésre válaszolva elmondta: az LMP nem támogatja a választójogi törvény tervezetét, mert az a jelenlegi rendszernél is jobban kedvezne a majdani győztesnek. A politikus azért tartja fontosnak a kétfordulós választást, mert az jobban tükrözi a választók akaratát és biztosítja a kormányozhatóságot.

Nincsenek megjegyzések: