2011. november 22., kedd

"A kormány gyors döntést hozott és időben tájékoztatott" + videó


Ha eredményre vezet az, hogy egy nemzetközi intézet segít a magyar gazdaság növekedési feltételeit javítani, akkor Európa örülni fog - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az m1 Ma reggel című műsorában.

Magyarországról az elmúlt másfél évben jó vélemény alakult ki az Európai Unióban – fogalmazott a néppárti EP-képviselő.



Deutsch Tamás az m1 Ma reggel című műsorában

Mint mondta: hazánk nem az oly sokat emlegetett görög úton indult el, nem jelentek meg a magyar gazdaság működéséről hónapról-hónapra, negyedévről-negyedévre egyre romló, borúlátóbb számok. Épp ellenkezőleg: egy nehéz helyzetben lévő országban a kormány nagyon kemény intézkedéseket tett, és ezzel meg tudta erősíteni az ország gazdaságát. Ha ebbe a folyamatba beleilleszkedik az, hogy Magyarország különböző nemzetközi intézetektől segítséget kér a gazdasági növekedés feltételeinek további javítása érdekében, és ez eredményre vezet, akkor Európában örülni fognak – szögezte le Deutsch Tamás.

Hozzáfűzte: a politikacsinálás, a közügyek intézése maga a kommunikáció. Ha a magyar polgárok említést érdemlő része úgy érzi, hogy mindaz, amit a magyar kormány csinál IMF-ügyben, nincs jól kommunikálva, akkor az azt jelenti, hogy „nincs jól politikailag csinálva”.

Megjegyezte: nem tartozik azok közé a magyar emberek közé, vagy politikusok közé, akik mindig azt nézik, hogy az ország határain kívül mi a vélemény arról, amit az ország határain belül teszünk. A fideszes politikus hangsúlyozta: nem gondolja, hogy a magyar kormány politikájában egy ilyen jelentős módosulás, mint az IMF-fel való tárgyalások felújítása, néhány napon belül ne következhetne be.

Az Európai Unióban Magyarországnál jóval stabilabb gazdasággal rendelkező országok is egyik pillanatról a másikra tudnak olyan nehézségekkel szembenézni, amelyek a korábbi hetek, hónapok kormányzati kommunikációjához képest eltérő intézkedést tesznek szükségessé. Hozzátette: a magyar kormány szerinte gyors döntést hozott, és ehhez képest időben tájékoztatta a lakosságot.

Beszélt arról is, hogy az Európai Bizottság javaslata szerint akár 20-25 százalékkal is csökkenhet a következő költségvetési ciklusban a Magyarországra jutó pénz. Feladatuk elérni azt, hogy növekedjék a kohéziós forrás, hogy egyetlenegy, az unió átlagánál alacsonyabb jövedelemmel rendelkező régió se kapjon kevesebb pénzt – emelte ki Deutsch, aki szerint jó esély van az ügyben a nemzeti álláspontokat érvényesíteni.

(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: