2011. július 24., vasárnap

Öszeomlik a nyugati világ ‘ Orbán Viktor beszéde Tusványoson



Összeomlik a kapitalista világ ‘ Kiutat vagy megoldást Magyarország szolgál ‘ Összenő a magyar nemzet a határontuli magyarokkal .Ilyeneket és hasonlókat mondott Orbán Viktor Tusványoson.Lehet,hogy Orbán Viktor tudja a jövőt ?Ő lehet a legnagyobb magyar próféta.Tőkés László a tőle megszokott módon szónokolt.Nem tetszését fejeszte ki,mivel az új pártot még nem jegyezték be Romániában.Részleteket olvashatnak a Tusványoson elhangzott beszédekből ‘

Orbán és Tőkés Tusványoson – AUDIÓ – VIDEÓ

Tőkés :„2011-ben még mindig posztkommunista állapotban leledzünk, Trianon terhével viaskodunk. Romániára nézve ez még nem is csak poszt-szekurista korszak, és ez különösképpen megnehezíti a mi helyzetünket, a 1,5 millió magyarok helyzetét” – magyarázta a püspök úr, aki arról is beszámolt, hogy jelen pillanatig sem az autonómiát, sem pedig egy államilag finanszírozott egyetemet nem sikerült kiharcolniuk, sőt tovább tart a szórványosodás, a kivándorlás.

A püspök úr említést tett az újonnan megalakuló Néppártról is, amelynek be nem jegyzését a román felek azzal indokolják, hogy nem tűzte ki célul a nemzeti érdekek képviseletét és fenntartását, hanem csupán egy közösségét. „

Orbán :„Nem lehet, nem szabad, hogy a jelenlegi fejleményeknek passzív tagjai legyünk, cselekvőkké kell válnunk. Nem várakozhatunk tétlenül, nem nézhetjük dermedten a válság fejleményeit. (…) Az állam önmagában erőtlen. Csak akkor erős, ha világos a szolgálata, a felelősség, amit viselnie kell, és hivatása van. Ha ez hiányzik, az állam hiába nagy, valójában erőtlen és sebezhető. Mögötte egy közösségnek kell állnia, amely iránt felelősséggel tartozik.”- mondta Orbán Viktor, aki szerint az adósságok visszafizetése erőteljes állami akarat nélkül nem lehetséges. Szerinte a 2010-es választásokon a magyarok megérezték, hogy itt soha nem látott összefogásnak kell megvalósulnia: „a magyarok harcolni akarnak, ez világosan felismerhető döntéseikből. A magyarországi magyar nemzet régen volt ilyen elszánt, ezt a kettős állampolgárság, az új alkotmány, az új teherviselés tervének megvalósítása is igazolja.”

A régi időkben a problémák megoldásakor egy olyan reflex lépett érvénybe, mely szerint meg kell figyelni nyugatot, meg kell érteni az eljárásait, majd át kell ezeket ültetni magyar területre. Manapság azonban, akiket követni lehetne, egyre süllyednek. Számos esetben Magyarország hamarabb talált használható megoldást, ezt átvették a nyugatiak. „Ha túl nagytestű országok dőlnek meg, ennek szele Magyarországot is elsöpörheti – ettől célszerű lesz letávolodni”- állapította meg a miniszterelnök úr.

Teljes cikk : http://www.erdely.ma/kozeletunk.php

Nincsenek megjegyzések: