2011. július 28., csütörtök

Megcsapolták az internet kiépítésére szánt forrásokat



Több száz millió forintnyi európai uniós forrást használtak fel törvénytelenül és olykor még feleslegesen is az első Gyurcsány- kormány idején egyes MSZP–SZDSZ-es vezetésű településeken vagy kistérségekben széles sávú internet kiépítésére. Az elszámoltatási kormánybiztos feljelentése alapján már nyomoz a vámhivatal - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

Létrehozva: 2011. július 27., 09:33 | Utoljára frissítve: 2011. július 27., 14:48
nyomtat küld

Az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése gyanújával nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amiért 2005-ben és 2006-ban, az első Gyurcsány-kormány időszakában több település és kistérségi társulás valótlan tartalmú számlákkal igazolta a széles sávú internet kiépítésére fölvett uniós támogatásokat, illetve az internetes hálózatokat nem vagy csak részben építette ki. Az ügyben több feljelentés született, és egy lapunk birtokába került határozat szerint az adóhivatal „célszerűségi okokból” a napokban egyesítette ezeket a büntetőeljárásokat.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos még márciusban küldte meg a NAV-nak a kormánybiztosság vizsgálatának megállapításait. A jelentés szerint már az uniós pályázat kiírása előtt kiszivárogtak annak feltételei az akkori MSZP–SZDSZ-es kormányhoz közel álló cégekhez és egyes önkormányzatokhoz. Így még a tender meghirdetése előtt „üzemeltetőkonzorciumok” jöttek létre, amelyek a „kistérségek vezetőivel összehívták az érintett önkormányzatok vezetőit, és a legtöbb helyen rábeszélték őket” az indulásra – részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

(mno.hu-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: