2013. április 29., hétfő

Zsigó: Bajnai csökkentené a munkavállalók fizetését


A munkavállalóknak nem sok jót jelent, ha Bajnai Gordon elkezd velük
foglalkozni - írja vasárnapi közleményében Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.
 
Mint fogalmaz, ha Bajnai Gordonon múlna, akár 2 millió munkavállaló fizetése csökkenne, mert a mostani - Európa egyik legalacsonyabb - adókulcsa helyett Bajnai Gordon kétszer-háromszor magasabb adókulccsal akarja sújtani a bérüket.

Zsigó Róbert úgy véli, további másfél millió minimálbéren foglalkoztatott munkavállaló búcsúzhatna el havi bruttó 32 ezer forinttól, mert Bajnai Gordon ennyivel akarja csökkenteni a minimálbért. Hátrányba kerülnének a gyermekes munkavállalók is, mert Bajnai Gordon szűkíteni akarja a családi adókedvezményre jogosultak körét is - teszi hozzá a Fidesz szóvivője.

Ma Európa egyik legkedvezőbb adórendszere és foglalkoztatási szabályai segítik a magyar munkavállalókat és a munkáltatókat is, amelyeknek köszönhetően ma 160 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltáskor - hívja fel a figyelmet a Zsigó Róbert.

Elfogadhatatlannak tartjuk továbbá, hogy az Együtt 2014, amely semmiféle parlamenti felhatalmazással nem rendelkezik, dróton rágatja az LMP-ből kivásárolt képviselőket, és a PM mögé bújva a munkavállalókat veszélyeztető törvényjavaslatokat akar benyújtani - zárul a közlemény.
(fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: