2013. április 29., hétfő

Áder: A hétköznapok teljesítménye is heroikus lehet


Áder János szerint nagyon sok remek teljesítmény születik Magyarországon, amelyet észre kell venni. A köztársasági elnökkel készült interjút teljes terjedelmében vasárnap 19 órakor láthatják az M1-en.
 
Nagyon fontosak az olimpiai bajnoki címek vagy a kiemelkedő tudományos teljesítmények, de a hétköznapok teljesítménye legalább ennyire heroikus lehet - mondta a köztársasági elnök abban az interjúban, amelyben államfőként eltöltött első évét értékelte. Áder János példaként hozta azt a Tolna megyei települést, Belecskát, amely saját programot dolgozott ki az önellátásra, a munkanélküliség csökkentésére, és ma már olyan sikeresen gazdálkodnak, hogy eladásra is termelnek. Az emberek megpróbáltak magukon segíteni, ami példaként szolgálhatott, szolgálhat ma is a hasonló gonddal küszködő településen élők, illetve vezetőik számára is - fogalmazott az államfő.

Áder János az interjúban beszélt a hozzá érkezett kegyelmi kérvényekről is, amelyeknek egy részét elutasította, de volt több is, amelyet jóváhagyott. Azt mondta: az elnöki kegyelem nem statisztikai kérdés, mert minden egyes kérelem mögött emberek, egyéni élethelyzetek és sorsok vannak. Hozzátette: nagyon alaposan mérlegel, amikor kegyelmi kérvényről dönt, hiszen az adott személy elkövetett valamilyen bűncselekményt, súlyosabbat, vagy kevésbé súlyosat, a bíróság lefolytatta vele szemben az eljárást, és bűnösnek nyilvánította. "És akkor van valaki, jelen esetben a köztársasági elnök, akit a törvény feljogosít arra, hogy a bírói döntés fölé emelkedjen és egyéni szempontokat mérlegeljen…" - fogalmazott Áder János.
(hirado.hu-fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: