2013. április 29., hétfő

Rezsidíjcsökkentés - aláírásgyűjtés már az interneten is [Videó]

A Fidesz egy modern párt. A rezsicsökkentéssel kapcsolatban is mindenképp élni kívánunk a világháló adta lehetőségekkel - jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő. A kormánypárti honatya - aki köszönetet mondott azoknak az önkénteseknek is, akik az ország legkülönbözőbb pontjain gyűjtik az aláírásokat - arról is beszámolt, hogy a hat hete zajló rezsicsökkentés védelmében indított aláírásgyűjtésen eddig 1 millió 200 ezer támogató aláírást sikerült összegyűjteni.

Nyitrai Zsolt felidézte, a rezsicsökkentés védelme érdekében a Fidesz hat hete gyűjti a támogatói aláírásokat. A fideszes képviselő emlékeztetett, 2013. január 1-jétől Magyarországon tíz százalékkal csökkent a gáz, az áram és a távhő ára. Nem mindenki akarta ezt elfogadni. Egyes szolgáltatók folyamatosan trükköztek és ellenálltak, azonban ezt az ellenállást a kormányzat és az Országgyűlés megtörte – mondta Nyitrai Zsolt, aki úgy folytatta, a további kormányzati döntések értelmében június 1-jétől 10 százalékkal csökken a palackos és a tartályos PB-gáz ára. 


A kormánypárti honatya beszélt arról is, hogy a parlament hamarosan dönteni fog a hulladékszállítás, a víz- és csatornadíjak tíz százalékos csökkentéséről, amely várhatóan július 1-jétől lép majd életbe. További tervek is vannak természetesen; nem szabad megállni ennyinél – húzta alá Nyitrai Zsolt, utalva a kéményseprési díjak jövőbeli szabályozására.

Ezek a döntések mind azt mutatták, hogy a kormány komolyan gondolja amit mond. Nem csak beszél valamiről, hanem meghozza az ezzel kapcsolatos döntéseket, a végrehajtást pedig foganatosítja. A kormány tehát az emberek pártján áll, ellentétben Bajnai Gordonnal, aki kinyilatkoztatta, hogy ő nem támogatja a rezsicsökkentést – jelentette ki Nyitrai Zsolt, akinek elmondása szerint „Bajnai Gordon és Mesterházy Attila kézfogásával létrejött a rezsicsökkentés ellenes koalíció.” Ez egy veszélyes dolog, jó lesz vigyázni, meg kell védeni a jövőben is a rezsicsökkentést – hangsúlyozta a fideszes politikus, aki beszámolt arról is, hogy az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos tapasztalatai szerint az emberek pártállástól függetlenül szívesen írják alá a kérdőíveket.
Fotók: fidesz.hu
Nyitrai Zsolt sikertörténetnek nevezte az aláírásgyűjtést, amely - mint mondta - a magyar emberek összefogását mutatja. A politikus köszönetét fejezte ki mindazoknak, aki aláírták a kérdőíveket és egyúttal köszönetet mondott azoknak az önkénteseknek is, akik az ország legkülönbözőbb pontjain gyűjtik az aláírásokat.

Nyitrai Zsolt arról informált, a sajtótájékoztatót követően a Fidesz weboldalán, a www.fidesz.hu-n keresztül elérhető lesz az elektronikus aláírásgyűjtő ív. A kormánypárti képviselő elmondása szerint két oka volt annak, hogy az interneten is megnyissák az aláírásgyűjtéshez való csatlakozás lehetőségét. Egyrészt a mozgáskorlátozottak miatt, akik számára az elektronikus aláírás egyszerűbb, praktikusabb megoldást jelenthet a véleménynyilvánításra, másrészt a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok miatt, akik egyetértenek a rezsicsökkentéssel. Ilyen módon már ők is ki tudják fejezni támogatásukat – tette hozzá Nyitrai Zsolt.
A fideszes honatya hangsúlyozta, megadják a lehetőségét annak is, hogy mindazok, akik kitöltötték ezt az aláírásgyűjtő ívet, a Facebook internetes közösségi portálon keresztül ismerőseikkel is megosszák „azt az életérzést, amit számukra a rezsidíjcsökkentés támogatása jelent”.

Nyitrai Zsolt arról is beszámolt, hogy a hat hete zajló rezsicsökkentés védelmében indított aláírásgyűjtésen eddig 1 millió 200 ezer támogató aláírást gyűjtöttek össze. Hozzátette, az akciót még legalább négy hétig folytatják.
A politikus kitért arra is, hogy az internetes aláírásgyűjtést bejelentették a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, amit a testület nyilvántartásba vett, így a kezdeményezés teljesen jogszerű és szabályos, szemben a Bajnai Gordon és az Együtt 2014-féle internetes aláírásgyűjtéssel, akik harmadik személyeknek és külföldre szolgáltatták ki a magyar polgárok adatait.

 Újságírói kérdésre válaszolva Nyitrai Zsolt elmondta, az internetes aláíróíven ugyanazok az adatmezők szerepelnek, mint a papíralapú változat esetében. Hozzátette: az elektronikus ív alján - ugyanúgy, ahogy a papír íveknél is - szerepel egy nyilatkozat, ami lehetővé teszi a további kapcsolattartást mindazokkal, akik támogató aláírásukkal ehhez hozzájárulnak.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: