2013. április 30., kedd

Balog: Az ütések minden jóérzésű magyar embert értek


Pintér Sándor belügyminiszter biztosította a kormány tagjait arról, minden erőfeszítést megtesz, hogy kézre kerítsék Orosz Ferencnek, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökének támadóit - tájékoztatta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hétfőn az MTI-t.
 
 
Az emberi erőforrások minisztere kiemelte: megdöbbenéssel értesült arról, hogy Orosz Ferencet, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét "neonácik" bántalmazták. "Az ütések nemcsak egy emberi jogokért kiálló szervezet elnökét, egy Fidesz-tagot, hanem mindnyájunkat, minden jóérzésű magyar embert értek" - írta a miniszter.
  
Felidézte, hogy Orosz Ferenccel közösen valósították meg a Wallenberg-emlékévet, és az egyesület elnöke nemcsak a Fidesz egyik helyi szervezetének alapítója, hanem mind neki, mind Orbán Viktor miniszterelnöknek régi barátja.
  
Balog Zoltán azt írta: "Orosz Ferencet azért érték ütések, mert felszólalt a gyűlöletbeszéd ellen". Ez azonban "nem tántorít el bennünket attól, sőt, megerősít abban, hogy a jövőben is a lehető leghatározottabban fellépjünk a gyűlöletkeltő beszéd és cselekedetek minden megnyilvánulása ellen" - hangsúlyozta a tárcavezető.
  
Korábban Martonyi János külügyminiszter is elítélte a támadást, és mielőbbi gyógyulást kívánt Orosz Ferencnek.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: