2013. április 21., vasárnap

A kormány megemelte a 4-es metró áramellátási szerződésének hazai költségvetési forrását


A kormány megemelte a 4-es metró működéséhez szükséges áramellátási berendezésekre szóló szerződés hazai költségvetési forrását.
 
A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány a Budapesti Közlekedési Zrt. által a Siemens M4 Budapest Konzorciummal megkötött, a 4-es metró áramellátási vállalkozási szerződésében szereplő hazai költségvetési forrást összességében 21 778 976,38 euró összegben állapította meg.
   
A kormány az idei állami költségvetés "Budapest 4-es metróvonal építésének támogatása” előirányzatról folyósítja a szükséges többletet. Ennek azonban az a feltétele, hogy Budapest Főváros Önkormányzata is vállalja a rá háruló önrészt.
   
A Siemens M4 Budapest Konzorcium 2006-ban közbeszerzésen nyerte el a 4-es metró első szakaszának áramellátását. A konzorcium tagja a Siemens Aktiengesellschaft, a Siemens Transportation Systems S. A. S. és a Siemens Zrt.
   
A szerződés ellenértéke a közbeszerzésen 108,85 millió forint volt, 2010-ben ezt erősítette meg Klados Gusztáv projektigazgató is. Akkori közlése szerint a teljes projektet 181 milliárd forinttal támogatja az unió Kohéziós Alapja. A magyar rész megoszlása 79:21 százalék az állam és a főváros között.
(MTI-fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: