2013. április 26., péntek

Nem söpörték a szőnyeg alá a baranyaiak problémáit

Hoppál Péter szerint a kormány Kémesen tartott kihelyezett ülésén őszinte beszéd folyt, és nyíltan számba vették a Baranyában élők problémáit.

A Fidesz szóvivője csütörtökön, a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján az mondta: a kormány tagjai egy olyan térség kistelepülését választották az esemény helyszínéül, ahol nagy a szegénység, a nélkülözés. Nagy öröm ugyanakkor, hogy minderről nyíltan beszéltek, "semmit sem söpörtek a szőnyeg alá". Hoppál Péter szólt arról, hogy a kormány fejlesztések százmilliárdjairól határozott, emellett számba vett foglalkoztatást segítő és oktatási, kulturális, valamint közlekedési kérdéseket is.
  
A politikus rámutatott, már idén megkezdődik és 2014 második felében befejeződik az M6-M60-as autópálya teherforgalmát levezető pécsi elkerülő út építése, a sztráda 2018-ig eléri a horvát határt. Jelezte, hogy az Ős-Dráva program a csütörtöki kormányülésen is kiemelt figyelmet kapott.
  
Hoppál Péter sajtótájékoztatójával egy időben Orbán Viktor Pécsre érkezett, hogy megbeszélést folytasson Páva Zsolttal, a baranyai megyeszékhely polgármesterével. A miniszterelnököt a városháza előtt egy őt éljenző tömeg, valamint a kormány politikája ellen tüntető mintegy tízfős csoport fogadta.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: