2013. április 27., szombat

"Így találkozott a tudomány és a valóság"


Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg szombaton a Lakiteleki Népfőiskolán a fiatal politológusok országos találkozóját.
 
Nagy kérdés, hogy mennyiben érzékelik a magyar és a közép-európai valóságot, a politika történéseit ma a fiatal társadalomtudósok - mondta Lezsák Sándor az Irány Csoport által szervezett rendezvényen. A Nemzeti Fórum elnöke emlékeztetett arra, hogy 2002-ben "jött a gondolat", hogy fiatal társadalomtudósok részére teremtsenek lehetőséget gondolataik megismerésére, kutatásaik összegzésére a Lakiteleki Népfőiskolán.
  
Lezsák Sándor hangsúlyozta: sikeresen működött eddig a Tanya Kollégium, a Tisza Kollégium és a Kossuth Kollégium is. Kiemelte: a Kossuth Kollégium keretében, az emberek pénzgazdálkodását, az euró ismeretét vizsgálta több mint száz fiatal oktató, majd a terepen készített felmérések felhasználásával egy elemzést készítettek, melyet az Országgyűlés rendelkezésére bocsátottak. Így találkozott a tudomány és a valóság - tette hozzá. Lezsák Sándor bemutatta a fiatal politológusoknak a találkozón vendégként megjelenő Bíró Zoltánt, Kiss Gy. Csabát és Csete Györgyöt.
(MTI-fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: