2013. április 25., csütörtök

Bartos: Döbbenetes, ami Bostonban történt

A sport legyőzi a terrort elnevezéssel rendeztek futóversenyt civilek, a bostoni merénylet áldozatainak emlékére kedden, Budapesten. A kezdeményezéshez rövid idő alatt számos neves művész, sportoló és médiaszemélyiség, valamint az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége is csatlakozott. Az eseményen Bartos Mónika és Bohács Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselői is részt vettek.

A futás mindig is az öröm forrása volt; a barátság a béke és a közösség forrása, és ezt nem szabad, hogy bárki félelemmé változtassa. Döbbenetes, ami Bostonban történt. Érthetetlen, amikor ártatlan embereket értelmetlenül támadnak meg, és egy egyszerű, szépnek induló hétköznap tragédiába torkollik -  nyilatkozta a fidesz.hu-nak Bartos Mónika, aki úgy fogalmazott, „talán az élet egyik legfájdalmasabb paradoxona, ha valaki - akár résztvevőként, akár nézőként - egy futóversenyen veszíti el a lábát, vagy valamelyik végtagját”.

Az elmúlt napokban erőt adott, hogy a világ futótársadalma össze tudott fogni, egy emberként állt a bostoni tragédia áldozatai mellé, és az is nagy örömömre szolgált, hogy a Boston városában rendezett emlékfutást követően Magyarország volt az első, ahol ilyen emlékfutás szerveződött – emelte ki a kormánypárti politikus, hozzátéve, mindez jól mutatja, amikor baj van, a magyarokra lehet számítani. Nem kérésre mozdulunk, hanem ez valahogy bennünk van. Szívből jövően, lehetőségeinkhez mérten próbálunk meg segíteni a rászorulóknak – mondta Bartos Mónika, aki kedden, napirend utáni felszólalásában is megemlékezett a Bostonban történtekről.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: