2013. április 27., szombat

Maffiabaloldal [Videó]


A baloldali szereplők egyre idegesebb nyilatkozatokba fognak, mentik a bőrüket, egyre jobban érezni a levegőben, hogy Gyurcsánytól Bajnaiig mindenki igyekszik elhatárolódni attól a korszaktól, amikor ők kormányoztak – hangsúlyozta Kocsis Máté Portik-Laborc ügy kapcsán szombati sajtótájékoztatóján. A mai napon az MSZP választmányi ülésén részt vesz Bajnai Gordon is. A maffiabaloldal egykori szereplői ma ismét találkoznak - reagált Kocsis Máté.
 A ma már rendelkezésre álló dokumentumok arra mutatnak rá, hogy 2008-ban az akkori baloldali kormányzás alatt hogyan mentek a dolgok. Az elmúlt napokban kiderült, hogy a szocialista baloldali kormányok alatt a szervezett bűnözéstől pénzek érkeztek a baloldali párthoz, baloldali politikusokhoz – mondta el Kocsis Máté. Aláhúzta, a maffiabaloldal arra kérte a bűnözőket, hogy bírákat, ügyészeket, közéleti szereplőket járasson le. A politikus szerint sejthető, hogy ez csak az első állomása, kis megismert részlete az akkori jogfelfogásnak, közjogi berendezkedésnek, demokrácia-felfogásnak és az akkori közállapotoknak. Tisztességes ember ilyet nem csinál; ez nem pártkérdés, sok jó érzésű baloldali embert felháborít az, ami történt. Ilyet csak olyan emberek csinálnak, akik nem kulturáltak, semmilyen kötődésük nincs az európai normákhoz, nem áll szilárd alapokon a demokrácia-felfogásuk, és nem tartják tiszteletben a jogállamot – fűzte hozza.


Kocsis Máté sajtótájékoztatója
Kocsis Máté az utóbbi napok sikerének tartja, hogy a magyar emberek betekinthettek a Portik-Laborc ügybe, a nyilvánosság jót tett az elmúlt 20 év egyik legnagyobb politikai botrányának, ismertté tette az akkori világ „normarendszerét”. A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, a baloldali szereplők egyre idegesebb nyilatkozatokba fognak, mentik a bőrüket, egyre jobban érezni a levegőben, hogy Gyurcsánytól Bajnaiig mindenki igyekszik elhatárolódni attól a korszaktól, amikor ők kormányoztak. Egymásnak üzengetnek, ideges kapálódzás kezdődött ebben a történetben – tette hozzá. Érdekes momentumnak nevezte Gyurcsány tanácsadójának, Gréczy Zsoltnak a nyilatkozatát, amelyből kiolvasható, hogy a Demokratikus Koalíció nem érti, hogy Bajnai és csapata miért határolódnak el a Portik-Laborc ügytől, hiszen a DK szerint Bajnainak éppen annyi köze volt ehhez az ügyhöz, mint Gyurcsány Ferencnek. Bajnai Gordon miért is játssza a szűzlányt ebben a történetben? – tette fel a kérdést a fideszes politikus.

Fotó: fidesz.hu
Kocsis Máté szerint nem az első eset. Mind az államadósság, mind az IMF-hitel, a gazdasági válság, és most már úgy látszik minden régről előkerült zűrös ügy kapcsán az a hivatalos Bajnai álláspont, hogy nem tud róla, nem tehet róla, nem is ismeri az ügyet, és semmi köze hozzá. Ilyet sem csinál tisztességes ember, ezt hívják ugyanis sumákolásnak – jegyezte meg. A Fidesz kommunikációs igazgatója leszögezte: Bajnai sem bújhat ki a felelőssége alól.

A mai napon az MSZP választmányi ülésén részt vesz Bajnai Gordon is. A maffiabaloldal egykori szereplői ma ismét találkoznak – reagált Kocsis Máté. A politikus szerint azt a veszélyes politikai berendezkedést, politikai kultúrát, gazdaságpolitikát, amit korábban folytattak, igyekszik az MSZP és a 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség visszahozni, és olyan összefogást, rendszert teremteni, amikor újra hatalomhoz juthatnak. Számukra az ország irányítása nem szolgálat, hanem konc, amiért alkukat, paktumokat kötnek – fűzte hozzá.
Kocsis Máté feltette a kérdést, mi történne, ha ugyanezek az emberek, csak más pártnevek alatt ismét kormányzáshoz jutnak. Vajon ismét egy asztalhoz ülnének-e a bűnözőkkel? Portik, Vizoviczky kint lenne-e, a fiatalok félelem nélkül mehetnének-e szórakozni? Megtennék-e újra, hogy bűnözőktől pénz fogadnának el? Megtennék-e újra, hogy bírákra, ügyészekre, közéleti szereplőkre az ő lejáratásukra adatot gyűjtsenek, vagy kreáltassanak bűnözőkkel? – sorolta kérdéseit Kocsis Máté, melyekre válaszokat vár a mai napon.

Kocsis Máté bejelentette, a jövő kedden a Fidesz-frakció javaslatot tesz arra, hogy a nemzetbiztonsági bizottság keretein belül milyen formában vizsgálódjanak tovább. Számtalan kérdés van még a Portik-Laborc ügyben. Kocsis Máté szerint tisztázni kell az alvilág, az Energol Rt., és a politika kapcsolatát, a Portik-Laborc-találkozó előzményeit, hátterét és következményét.
Szemenszedett hazugságnak nevezte a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy helyi fideszesek döntöttek volna a trafikpályázatok ügyében. Kocsis Máté szombati budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: korábban körülbelül 45 ezer vállalkozás foglalkozott dohánytermékek árusításával, az új rendszerben viszont alig több mint ötezren, és egyértelmű volt, hogy ez érdeksérelemmel jár majd. "Nyilvánvalóan a multinacionális cégek lobbija, a dohánylobbi és a baloldali pártok állandó hisztériakeltő szándéka van az ügy mögött" - mondta a kormánypárti politikus, kijelentve, hogy a trafikpályázatok nyilvánosak voltak.
(fidesz.hu, MTI)
 

Nincsenek megjegyzések: