2013. április 25., csütörtök

Miért támogatja Bajnai Gordont Winkler Gyula? [Videó]

Bajnai Gordont támogatja Winkler Gyula, a Wallis egyik volt vezetője, aki részt vett a Hajdú-Bét felszámolásában, a vagyon kiszervezésében, és ennek következtében tönkrement több mint félezer magyar család – hangsúlyozta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

Bajnai Gordon egyik régi üzlettársa, Winkler Gyula is szerepel a Bajnai Gordont támogatóit felsoroló listán – jelentette be Zsigó Róbert, hozzátéve, 2011-ben 2 millió, 2012-ben pedig 5,1 millió forinttal támogatta a volt miniszterelnököt és politikai tevékenységét. A Fidesz szóvivője emlékeztetett, "ezt a nevet jól ismerik a Hajdú-Béthez köthető kisemmizett családok”. Emlékeztetett rá, hogy Bajnai és Winkler a Wallis vezetői voltak akkor, amikor a cég megvásárolta hazánk egyik legnagyobb baromfifeldolgozóját, a Hajdú-Bétet. Ezt követően tulajdonosként levezényelték a cég felszámolását, a vagyont kiszervezték, és tönkretettek több mint félezer családot – sorolta. Felidézte, hogy az ügylet következtében nemcsak anyagi károk keletkeztek, hanem emberi tragédiák is történtek. 


Winkler Gyula olyan üzletember, aki a vagyonát többek között a kisemmizett magyar családoktól elszedett pénzből szerezte, és ebből a vagyonból adakozik most Bajnai Gordonnak, annak érdekében, hogy segítse az ő hatalomra jutását – hangsúlyozta Zsigó Róbert. Úgy fogalmazott, véleménye szerint azok a családok, akiknek a Hajdú-Bét-ügy során odalett az életük munkája, „a legkevésbé azt szerették volna, ha Bajnai Gordon kampánygépezetéhez jutnak ezek a pénzek, azok a pénzek, amelyeket tőlük vettek el”.
Fotók: fidesz.hu
Felhívta a figyelmet arra, hogy „nem ez az egyetlen Hajdú-bétes szál ezen a listán”, mivel Nagy György, a cég egykori vezérigazgatója is anyagilag segíti Bajnai visszatérését. Winkler Gyula miért biztosít pénzadományt Bajnai Gordonnak? Vajon hálás a korábban kapott pénzért, vagy az esetleges jövőbeni ügyletek biztosítása érdekében támogatja Bajnait? – tette fel a kérdést a fideszes politikus. A szóvivő egyúttal azt is felvetette, vajon tisztességesnek tartja-e Bajnai, hogy olyan emberektől fogad el támogatást, akik magyar családok kárán gazdagodtak meg. Várjuk a választ, ha ez igaz, akkor meglehetősen ízléstelen – húzta alá. 
Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, ha Bajnai Gordon „komolyan gondolja a politizálást, akkor egyenesen vállalnia kell, hogy kik az ő támogatói, milyen pénzeket fogad el”. Mint ismert, a nyilvánosságra került listán csak az egymillió forint feletti támogatások szerepelnek.

Józsa István rezsicsökkentéssel kapcsolatos kijelentésével kapcsolatban úgy reagált: nehéz eligazodni a szocialistákon. 2002 és 2010 között lehetősége lett volna a baloldali pártoknak arra, hogy csökkentsenek az emberek terhein, de akkor nem ez történt, hanem pont az ellenkezője – jelentette ki. Hozzátette: akkor mindig a multinacionális cégek oldalára álltak, és nem a magyar embereket képviselték.

 (fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: