2013. április 30., kedd

"A honvédek megmutatták, hogy a nemzet számíthat rájuk"


A magyar honvédek a márciusi havazás idején megmutatták, hogy az egész nemzet számíthat rájuk, és így méltók a magyar zászló alatt szolgált elődökhöz - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn Székesfehérváron, ahol elismeréseket adott át a márciusi rendkívüli időjárási helyzetben tanúsított helytállásért a Magyar Honvédség több egységének és tagjának.
 
A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságán rendezett ünnepségen a miniszter kijelentette, hogy a honvédséget semmilyen kritika nem érte akkori teljesítménye miatt, "mert nem érhette".
  
Hende Csaba elmondta, hogy a hóhelyzet idején minden olyan feladatot elvégeztek, amelyet a törvények szerint a katasztrófavédelem és a megyei védelmi bizottságok felkérésére el kellett végezniük. Hozzátette, a bevetések a honvédség szinte valamennyi alakulatát érintették.
Fotók: MTI - Koszticsák Szilárd
A tárcavezető megnyugtatónak nevezte, hogy a sok kellemetlenség ellenére emberéletet nem követelt az Európában is példátlan időjárási helyzet.
  
Az ünnepség részeként a miniszter a szolgálati érdemjel bronz fokozatát, emléktárgyakat és elismerő okleveleket nyújtott át honvédeknek. Szintén emléktárgyakat és emléklapokat adott beosztottjainak Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök és Domján László a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnoka is.
(MTI-fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: