2013. április 27., szombat

"Kezd a baloldal erkölcsileg vállalhatatlan lenni" [Videó]

Az elmúlt napokban bizonyossá vált, hogy sem Bajnai Gordon, sem pedig a baloldal nem támogatja a rezsicsökkentést, és nem áll a magyar emberek oldalán - fogalmazott Zsigó Róbert pénteki sajtótájékoztatóján. A Fidesz szóvivője emellett beszélt a javuló foglalkoztatási adatokról, valamint reagált a szocialisták dohányboltokkal kapcsolatos kritikáira is.

A KSH adataiból kiderül, hogy a foglalkoztatás területén is jobban teljesít Magyarország, hiszen 26 ezerrel többen dolgoznak ma, mint a tavalyi első negyedévben – jelentette ki Zsigó Róbert, hozzátéve: összesen 3 millió 817 ezren indultak ma munkába. 


Zsigó Róbert sajtótájékoztatója
Mint mondta, ez is azt bizonyítja, hogy a magyar kormány jó útra lépett akkor, amikor azt mondta, hogy Magyarország munkából épülhet fel. A Fidesz szóvivője rámutatott, a foglalkoztatás terén kiemelt figyelmet kapnak a fiatalok és a nők. Ez nem volt így a Gyurcsány - Bajnai - korszak alatt, amikor ők voltak talán a legkiszolgáltatottabb réteg – fűzte hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv keretében 650 ezer ember munkahelyét sikerült az elmúlt két hónapban megvédeni, és reményeik szerint az idei évben sikerül megduplázni ezt a számot. Február óta 20 ezerrel több kismama vállalhat munkát, és 100 ezer 25 év alatti fiatal foglalkoztatását sikerült a programban megoldani – sorolta. Emellett körülbelül 7000 főnek számíthat az Első munkahely garancia program keretében segítségre, valamint hamarosan elindul a támogatott gyakornoki program is.
Fotó: fidesz.hu
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindennel elégedettek lehetünk, hiszen több olyan ember van még, aki szeretne dolgozni, de nem tud, mert nincs munkahely. Több olyan térség van, ahol súlyos a munkaügyi helyzet – fogalmazott, egyúttal utalva arra, hogy a csütörtöki kihelyezett kormányülés is egy ilyen kihívásokkal küzdő térség adott otthont. Jó úton haladunk, reményeink szerint, ha ezt tudjuk folytatni, akkor napról napra, hónapról hónapra egyre több embernek lehet munkája, amiből el tudja tartani a családját – szögezte le.

Valódi segítséget jelent a rezsicsökkentés

Zsigó Róbert a rezsicsökkentés kapcsán bejelentette, az ország legkisebb településén, a Zala megyei 13 fős Iborfián mindenki aláírta a rezsicsökkentésről szóló aláírásgyűjtő ívet. Az aktivistáinknak elmondták, nekik valódi segítséget jelent, hogy az áram ára tíz százalékkal csökkent, és várják a további intézkedéseket is – tette hozzá.
A fideszes politikus elmondta, az elmúlt napokban bizonyossá vált, hogy sem Bajnai Gordon, sem pedig a baloldal nem támogatja a rezsicsökkentést, és nem áll a magyar emberek oldalán. Szavai szerint Bajnainak csütörtökön Gyulán lett volna lehetősége aláírásával támogatni a rezsidíjak mérséklését, de nem tette. Bajnai Gordon világában a rezsicsökkentés hazugság, és mindenki magának köszönheti, hogy devizában eladósodott – mutatott rá. Szólt arról is, hogy Brüsszelben Herczeg Edit szocialista EP-képviselő úgy fogalmazott, a magyar rezsicsökkentéshez hasonló lépések káros verseny- és piacellenes folyamatokat indítanak el. Egyértelműen kimondta a baloldal, a magyar emberektől jó messze, hogy nem támogatja a rezsicsökkentést, és a multik érdekeit képviseli – emelte ki.

Bajban van a baloldal

A baloldal nagy bajban van, állandóan dohánykérdésről beszél, ahelyett, hogy a valódi „dohányügyről beszélne, arról, hogy az alvilággal is szövetkeztek annak érdekében annak érdekében, hogy 2010-ben de bukjanak meg a választásokon – jelentette ki Zsigó Róbert. Hozzátette: kétségbeesésükben teszik ezt, mert napról napra omlik össze a hitelességük. Kezd a baloldal erkölcsileg vállalhatatlan lenni – hangsúlyozta.
Rámutatott, nyílt, törvényes pályázat útján, több mint 5000 magyar vállalkozó nyerte el a dohányárusítás jogát. Ez a baloldalnak ugyanúgy nem tetszik, mint a bankadó vagy a rezsicsökkentés, hiszen ők nem a magyar emberek, a kis- és középvállalkozások érdekeit képviselik, hanem a multiérdekeket – húzta alá.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogyha összefognak a külföldi tulajdonú közműszolgáltató cégek, és el akarják érni, hogy a magyar családoknak ne legyen szolgáltatása, akkor a Magyar Energia Hivatalnak van arra lehetősége, hogy megakadályozza azt.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: