2013. április 29., hétfő

A kérdés sokkal inkább erkölcsi alapokon nyugszik

További megdöbbentő részletek derülhetnek ki – mondta el a Hír TV Péntek8 című műsorában Kocsis Máté a Portik–Laborc-találkozók kapcsán. A nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja beszélt arról is, hogy soha nem látott erejű és végtelenül alantas lejárató kampány folyik hazánk ellen a baloldal részéről.

Kocsis Máté nem tart attól, hogy Gyurcsány Ferenc kinyitja a száját, és elmond olyan dolgokat, ami a Fideszt kellemetlenül fogja érinteni – ezt annak kapcsán mondta el a politikus a Hír Televízió Péntek8 című műsorában, hogy mint a nemzetbiztonsági bizottság tagja, be kívánja hívatni a volt miniszterelnököt meghallgatásra. „Nem tartok tőle, éppen azért hívjuk, hogy nyissa ki a száját”, mesélje el, hogy is volt az, amikor a titkosszolgálatok vezetőjét megkérték arra, hogy találkozzon egy alvilági figurával, egy fekete öves bűnözővel, valamint megkérték arra is, hogy jobboldali politikusokról, bírákról, ügyészekről információkat gyűjtsön, és ami még rosszabb: kreáljon. Arra a kérdésre, hogy valóban kérték-e Laborc Sándort erre, azt felelte, „ezt első körből Szilvásy Györgytől szeretnénk majd hallani, az ő válaszaitól függ, hogy Gyurcsány Ferencet meghívjuk-e”.

Az egykori titokminiszter egyébként a csütörtöki Rájátszásban saját maga és Laborc Sándor felelősségét mentegette a találkozókkal kapcsolatban. 


Vadai és Gyurcsány is megismerheti a „szikár valóságot”

Kocsis arra is felhívta a figyelmet, hogy nem jogi kérdésről van szó. Az ugyan nem bűncselekmény, hogyha valaki találkozik Portik Tamással – még akkor sem, ha a titkosszolgálat vezetője –, de nem is szokványos. Szerinte a kérdés sokkal inkább erkölcsi alapokon nyugszik: „megteheti-e azt a titkosszolgálat vezetője, hogy ilyen kérdéseket fogalmaz meg egy jogállamban egy bűnöző felé”. Vannak operatív feladatok, amiket meg kell oldani, de ennek legritkább esetben sem az a formája, hogy maga a titkosszolgálati vezető intézze az ilyen ügyeket – szögezte le. Leginkább azonban a tartalma botrányos ennek a találkozónak, nem a formája – tette hozzá.

Annak kapcsán, hogy a baloldal azt állítja, a Portik–Laborc-találkozók a Fidesz kreálmányai, úgy vélekedett, „ezt tőlük kellene megkérdezni”. Hétfőn a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehetőséget nyújt a C típusú bizonyítvánnyal rendelkező képviselők számára, hogy meghallgassák ezeket a hangfelvételeket – mondta Kocsis, hozzátéve: akár az egészet egyben, akár szúrópróbaszerűen. Akkor talán elállnak attól, hogy azt állítsák, hamisítványról van szó. Lesz módja így Vadai Ágnesnek, Gyurcsány párttársának is, hogy szembesüljön vele: „ez a szikár valóság”.

Sokkal megdöbbentőbb dolgok is napvilágra kerülhetnek
A romagyilkosságok nemzetbiztonsági szála és a Portik–Laborc-találkozók kapcsán azt mondta, ha tételesen az ügyeket vizsgáljuk, akkor sokkal megdöbbentőbb dolgok is kiderülhetnek, mint amiket a jegyzőkönyvekből már ismerünk.

Az önkényuralmi jelképek tiltásával kapcsolatban arról beszélt, az általános tiltás helyett a módosított Btk. jóval egzaktabb. Az Ab megsemmisítette, ennek pótlására, megoldására született a módosítás – mutatott rá a politikus. „Ha a parlament most nem lép, akkor előállt volna az Alkotmánybíróság döntése értelmében az az abszurd helyzet, hogy bárki masírozhat önkényuralmi jelképekkel a mellkasán” – emelte ki.

Nincs pardon

Az izsáki rendőrőrsön meghalt 47 éves román férfi kényszervallatásáról elmondta: új információ nincs, a rendészeti bizottság nem szokott meghallgatásokat tartani éppen zajló nyomozások során. Leszögezte: aki ilyet tesz, felelnie kell. Az ügyben eljáró hatóságok munkájáról szólva úgy vélekedett, „azonnal hatékonyan és villámgyorsan intézkedtek, nincs pardon”.

Miért kell megvédeni a rezsicsökkentést?

A józsefvárosi polgármester álláspontja az, hogy a rezsicsökkentés mellett álló egymillió aláírás példát mutat azoknak, akik fenyegetik ezt a tehercsökkentést. „Számunkra az a legfontosabb, hogy az emberek terhei csökkenjenek, az aláírás pedig üzenet azoknak, akik ezt a tehercsökkenést támadják, így Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak is.” Hozzátette: a szolgáltatók pert is indítottak, szerintük a versenyképességüket ronthatja, hogy a magyar kabinet beleszól az energiaárakba. „Mi amiatt éreznénk lelkiismeret-furdalást, ha az emberek versenyképességét rontanánk” – mondta a Hír TV-ben Kocsis. A szolgáltatók szemléletmódja az, hogy ha a profit nem extra, az már baj, ott nincs is demokrácia, le kell váltani a miniszterelnököt.
Egy olyan baloldal, amely nem támadja saját hazáját

Fontos lenne, hogy legyen Magyarországnak egy olyan baloldala, amely a nemzeti érdekeket képviseli. Nincs az Európai Unió tagállamai között még egy olyan nemzet, amelynek a baloldala olyan mocskos lejárató kampányt indított volna saját országa ellen, mint a hazai baloldal. „Ezekre nem lehet példát mondani” – hangsúlyozta. Soha nem látott erejű és végtelenül alantas lejárató kampány folyik hazánk ellen – tette hozzá.
(mno.hu)

Nincsenek megjegyzések: