2013. április 19., péntek

"Sikeres a munkahelyvédelmi akció" [Videó]

Még csak két hónappal ezelőtt indult el a munkahelyvédelmi akció, de már eddig is több mint 650 ezer ember munkahelyének megtartását segítette ez a program - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

Selmeczi Gabriella tájékoztatása szerint hónapról hónapra egyre többen élnek munkahelyvédelmi akció adta lehetőséggel, eddig minden ötödik munkavállaló foglalkoztatását tudták ezzel a programmal segíteni. Hozzátette, úgy számolnak, hogy hamarosan egymillió munkavállaló érezheti magát nagyobb biztonságban a munkahelyvédelmi akciónak köszönhetően. 



A Fidesz szóvivője emlékeztetett, a programot azokért indították el, akik élethelyzetüknél, vagy életkoruknál fogva kiszolgáltatottabb helyzetben vannak. Selmeczi Gabriella ide sorolta a gyes-ről, gyed-ről a munkaerőpiacra visszatérni kívánó kisgyermekes édesanyákat, a 25 év alatti pályakezdőket, a nyugdíj előtt álló 55 év felettieket, a kevés munkatapasztalattal rendelkező, tartós munkanélkülieket, valamint a szakképzetleneket. A munkahelyvédelmi akció róluk szól, nekik jelent segítséget, nekik nyújt nagyobb biztonságot – húzta alá a fideszes politikus, megjegyezve, „ezek az emberek a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején semmiféle segítségre sem számíthattak.”

Selmeczi Gabriella ismertette, a januárban indult, huszonnégy hónapra szóló támogatásba az első hónapban 612 ezren, a másodikban már 650 ezren kapcsolódtak be. Kifejtette, a résztvevők több mint fele - mintegy 345 ezer fő - 55 év feletti munkavállaló, így - mint mondta - elsősorban nekik kedvezett a program. A szóvivő elmondása szerint a támogatottak 28 százaléka alacsony iskolai végzettségű. Hozzátette: több mint 100 ezer pályakezdő, 20 ezer kisgyermekes édesanya, illetve kétezer tartósan munkanélküli személy után igényelték a kormányzati támogatást a foglalkoztatók.
Magyarország jobban teljesít a foglalkoztatás területén is. Európában Magyarország elsőként indított munkahelyvédelmi akciót, és már két hónap után lehet látni ennek az eredményeit – mutatott rá Selmeczi Gabriella.

Magyarországon nem terjed az antiszemitizmus

Nagyon mélyen fájlalom azt Fidesz szóvivőként és politikusként, amikor teljesen nemtelenül és övön alul próbálják magyar emberekről elhitetni külföldön, hogy antiszemiták, illetve, hogy antiszemitizmus lenne Magyarországon. Én ezt a magyar emberek nevében vissza kell, hogy utasítsam – reagált Selmeczi Gabriella arra az újságírói felvetésre, hogy Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke szerint Magyarországon ijesztő mértékben terjed az antiszemitizmus.
A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, „Magyarországon demokrácia van, a magyar nép rendkívül toleráns. Szent István királyunk óta mindig is befogadó ország voltunk.” Selmeczi Gabriella úgy vélte, "ezek a vádak Magyarországról, méghozzá a baloldalról indulnak, napi politikai célokat szolgálnak, és mindig baloldalhoz tartozó értelmiségiekhez vagy politikusokhoz köthetők, akik aztán külföldön rossz hírünket keltik.”

Egyre többen dolgoznak Magyarországon

Selmeczi Gabriella Szekeres Imre szocialista országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján elmondottakra reagálva azt mondta, az ellenzéki politikus „pont annak a pártnak a tagja, amelyik nyolcéves kormányzása során mindent elkövetett, hogy tönkretegye a magyar embereket és Magyarországot.”
A Fidesz szóvivője rámutatott, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején adósodtak el a családok, az önkormányzatok és az állam is. A szocialisták hazánk államadósságát a duplájára emelték, a költségvetési hiány a csillagos egekbe szökött, magas volt az infláció, megduplázták a munkanélküliséget. Emellett megvezették a magyar embereket és a nemzetközi szervezeteket is – utalt arra Selmeczi Gabriella, hogy a szocialista kormányok meghamisították a költségvetést. A szóvivő szerint hazánk 2010-ben Görögország sorsára juthatott volna, ha nem lett volna kormányváltás.

A Fidesz ezzel szemben egy fillér hitel nélkül stabilizálta az országot, csökkentette az államadósságot, több százezer devizahitelesnek nyújtott segítséget. Jók a mutatóink, alacsony az infláció és sikeresen haladunk, hiszen egyre többen dolgoznak Magyarországon - zárta szavait.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: