2013. április 29., hétfő

A baloldal nézte semmibe a tudást és az értéket

A Gyurcsány-Bajnai-kormány eltörölte a Nemzeti Alaptantervet, liberális kísérleti tereppé tette az iskolarendszert, a magyar közoktatást tartalmilag és erkölcsileg kiürítette, települések százait hagyta iskola nélkül. A baloldal tandíjat vezetett be és ma is erre készül - hívja fel a figyelmet Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője vasárnapi közleményében, amelyben a szocialista Kunhalmi Ágnes kijelentéseire reagál.

Mint fogalmaz, a tudást és az értéket a baloldal nézte semmibe. Kormányzásuk idején pedagógusok ezreit tették az utcára, anyagi és erkölcsi megbecslésüket a földbe tiporták - teszi hozzá Hoppál Péter.

A Fidesz szóvivője emlékeztet, a baloldal kormányzásának idején minden ötödik gyermek funkcionális analbétaként került ki az iskolapadból, így az iskolarendszer tartós munkanélküliek és segélyen tengődők tízezreit termelte ki. A diplomás fiatalok közül is tömegesen lettek munkanélküliek, mert a felsőoktatási képzésekben semmiféle stratégia nem volt, a diploma gyakran nem ért semmit - mutat rá Hoppál.

A Gyurcsány-Bajnai-kormány a kétkezi munkát lenézte, a szakképzést leépítette, alig maradt jól szakképzett, szakmájához értő mesterember az országban. Kormányzásuk alatt tétlenül nézték a bölcsődei és óvodai férőhelyek hiányát, ezzel családok ezreinek nehezítették meg a boldogulását, a megélhetését is. A Fidesz-kormány  ezzel szemben a születéstől a felnőtté válásig a gyermekek mellett áll - hangsúlyozza Hoppál Péter.

A szóvivő kitér rá, egyre több bölcsődei, óvodai férőhely várja a gyermekeket, az iskolák működtetésében és a köznevelésben az állam felelősséget vállalt. Ma a felelőtlen szülők nem kapnak szociális segélyt és közfoglalkoztatásban sem vehetnek részt, ha gyermekeiket nem járatják iskolába. A jelenlegi kormány a pedagógusoknak életpályamodellt dolgoz ki, az elmúlt három évben elindított átalakításoknak köszönhetően a szakképzés és a felsőoktatás a munkaerőpiacra fogja felkészíteni a fiatalokat - zárul a közlemény.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: