2012. június 16., szombat

VM: végre a tényekre is kíváncsi az LMP

Vidékfejlesztési Minisztérium előrelépésnek tartja, hogy "felelőtlen politikai haszonleső kampány helyett a hatóságok véleményére is kíváncsi a LMP".


A tárca így reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy Szabó Rebeka LMP-s képviselő pénteken bejelentette: büntetőfeljelentést tett hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen a borsodi, a Fejér és a Bács-Kiskun megyei földbérletpályázatok miatt. A kormány, a tárca és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) régóta biztatja a haszonbérleti pályázatokkal kapcsolatban vádaskodó politikai erőket, hogy a tényekre összpontosítsanak - kommentált a tárca.

Mint írták, több vizsgálat is folyt már a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetben, amelyek semmiféle szabálytalanságot nem tártak fel. Az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága is vizsgálta a földpályázatokat, és ők sem találtak semmilyen kifogást - tették hozzá.
A Vidékfejlesztési Minisztérium reméli, hogy az alaptalan támadások sorozata lezárul azzal, hogy az LMP feljelentést tett. A gazdatársadalom megosztásából tőkét kovácsoló ellenzéki párt ezek után a vidék valódi problémáinak megoldásán munkálkodhat - közölték.
(MTI - fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: