2012. június 21., csütörtök

Felkészülünk a Kanadából hazatérő romák fogadására



Magyarország készül a Kanadába korábban kivándorolt romák tömeges visszatelepülésére, miután az észak-amerikai állam parlamentje elfogadta a menekültügyi rendszert átalakító törvényt - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.


 
 
A miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapnak elmondta: a kivándoroltak nyilvánvalóan "nem holnap" térnek haza, a Kanadában most elfogadott rendszer bevezetéséig várhatóan még sok idő eltelik, "így lesz időnk felkészülni a probléma orvoslására".
   
A szaktárca vezetője a szerdán megjelent interjúban azt is hangoztatta: az ember elsősorban a saját sorsáért, saját döntéseiért felelős, ugyanakkor nem kerülhető el azok büntetőjogi felelősségre vonása, akik ezeket az embereket becsapták, aztán magukra hagyták. "Ha nem így teszünk, folyamatosan azzal a helyzettel szembesülhetünk, hogy bizonyos emberek egyéni haszonszerzésük miatt problémákat okoznak, amelyek megoldása az államra marad, ez a gyakorlat nem folytatható tovább" - olvasható a megyei napilapban.

(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: