2012. június 21., csütörtök

Napirenden a bortörvény módosítása



Mindössze három kormányzati előterjesztés általános vitája szerepel az Országgyűlés szerdai ülésnapjának napirendjén: a képviselők a szőlőtermesztéssel és a borgazdálkodással összefüggő kérdésekről, a vízgazdálkodásról, valamint az agrárpiaci szabályozást érintő változtatásokról mondhatják el véleményüket.


 
 
A Ház ülése reggel kilenc órakor kezdődik, napirend előtti felszólalásokra ezúttal nem kerül sor, így rögtön a szőlőtermesztésről és borgazdálkodásról szóló törvénymódosító javaslatot kezdik tárgyalni. Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága kedden zárt ülésen tárgyalta a bortörvény megváltoztatására irányuló indítványt, amelynek egyik fontos eleme, hogy az ültetvénytelepítési és a kivágási jogok is a hegyközségekhez kerülnének a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, így a kabinet tervei szerint felgyorsulhat az adminisztráció.
   
Második napirendi pontként a vízgazdálkodásról szóló törvény módosításának általános vitáját tartják meg, majd következhet a szakmaközi szervezetekről és az agrárpiaci szabályozás egyes kérdéseiről szóló jogszabály megtárgyalása.

(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: