2012. június 29., péntek

Az Új Nemzedék Jövőjéért Program az ET ülésén

A munkanélküliség az egyik legfőbb probléma az európai fiatal generációk számára - ez derült ki az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének keddi vitanapján, ahol Magyarország kormányát Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program kormányzati koordinációjáért felelős miniszteri biztos képviselte.  A fiatal politikus felszólalásában megerősítette a magyar kormány elhivatottságát a fiatalok életminőségének javításáért és felvetette a diákigazolvánnyal járó kedvezmények kiterjesztését - olvasható a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerdai, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.


A fiatal generáció feláldozása: a gazdasági válság társadalmi, gazdasági és politikai vonzatairól  tartott vitanapot az Európa Tanács kedden.

Mihalovics Péter az ET egyik legfiatalabb tagjaként a magyar helyzetről és lehetőségekről nyilatkozott és bemutatta a kormány Új Nemzedék Jövőjéért Programját. „Magyarország készen áll arra, hogy az Új Nemzedék Jövőjéért Programmal üzembe helyezett, a fiatalokkal közösen kialakított partnerségi együttműködést fenntartsa és továbbfejlessze, európai színtérre kiterjessze, és más államokkal összefogva indítson támadást a fiatalokat sújtó munkanélküliség ellen” - mondta.
A miniszteri biztos a fiatalokért tett eddigi kormányzati erőfeszítésekre is kitért, például a szakképzési és a felsőoktatási rendszer átalakításától várt eredményekre, a felsőoktatás és a munkaerőpiac közötti kétoldalú kapcsolat erősítésére és a pályakezdőket érintő foglalkoztatáspolitikai elképzelésekre.

Továbbá felvetette annak lehetőségét, hogy a diákigazolvány kedvezményrendszerét szükséges lenne foglalkoztatáspolitikai területre is kiterjeszteni, valamint hallgatói jogviszonyon kívül életkorhoz, a 26. életév betöltéséhez kötni.  Mihalovics szerint a diákigazolványt számos új funkcióval lenne érdemes fejleszteni, de akár érdemes lenne megvizsgálni azt is, hogy az okmány tulajdonosa vállalkozóként vagy pályakezdő foglalkoztatottként igényelhet-e adókedvezményt vagy alanyi adómentességet jövedelme után.

A kormány Új Nemzedék Jövőjéért Programjáról bővebben:  www.ujnemzedek.hu
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: