2011. október 21., péntek

Vallomást tesz a volt pénzügyminiszter


Csütörtökön tesz tanúvallomást Oszkó Péter, a Bajnai-kormány hajdani pénzügyminisztere a Fejér Megyei Bíróság előtt a sukorói ingatlancsere ügyében folytatott perben – írja a Magyar Nemzet.


A bíróság várhatóan arra lesz kíváncsi, mit tud az ügyvédből pénzügyminiszterré avanzsált egykori főtisztviselő a csereszerződésről és annak körülményeiről - írja a lap.

Az akár tíz év szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekménygyanús ingatlanértékesítés egyaránt szimbolizálja a Gyurcsány és Bajnai-kormányok állami vagyonkezelési módszerét és ügyintézési rendjét. A szerencsejátéklovagok ugyan már 2007-ben megjelentek hazánkban kártyabarlang- működtetési ötletükkel, az események csak 2008-ban, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel való találkozásuk után gyorsultak fel látványosan.

Az eddig napvilágot látott tények azonban azt is mutatják, hogy az állami szereplők Gyurcsány fellépéséig sem a szokásos ügymenet szerint egyengették a Holt-tenger partjáról érkező, de a kaszinóvárost a Velencei-tó partjára tervező milliárdosok útját a magyar államapparátusban. A Ronald S. Lauder vezette, kivételezett helyzetű pénzügyi csoport elvárásait mindenben kiszolgálni igyekvő állami hozzáállást a pénzügyminisztériumi apparátus – az ügy indulásakor – több-kevesebb sikerrel még megpróbálta a jogszerűség keretei között tartani. Lauderék azonban nem találhatták elég gyorsnak és megfelelőnek a minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. alkalmazottainak az eljárását. Ügyvédjükön keresztül először miniszteri, majd később miniszterelnöki döntést sürgettek a sukorói projekt megvalósításához szükséges, még nyitott kérdésekben - olvasható a Magyar Nemzetben.

(hirtv.hu-Magyar Nemzet-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: