2011. október 17., hétfő

Időközi országgyűlési képviselő-választás a püspökladányi választókerületben


Az időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulóját tartják vasárnap a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú - püspökladányi központú - választókerületben; most már biztosan eldől a mandátum sorsa.


Az időközi választást Arnóth Sándornak, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének márciusi halála miatt kellett kiírni. A korábbi időközi választás két fordulójában - június 5-én és június 19-én - a részvétel nem érte el az 50, illetve a 25 százalékos érvényességi küszöböt. A most vasárnapi választás október 2-i első fordulója újfent az alacsony részvétel miatt lett érvénytelen. Mindhárom alkalommal Bodó Sándor, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés fideszes elnöke kapta a legtöbb szavazatot.

A választókerület 13 településén a több mint negyvenezer választásra jogosult öt jelölt közül választhat - közölte Keserű László, a választókerületi választási iroda vezetője pénteken az MTI-vel.

A jelöltek: Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Bányász Róbert Sándor (Szociális Unió), Bodó Sándor (Fidesz-KDNP), Galyas István (független) és Rigán István (Jobbik). A vasárnapi választáson az időközben megváltoztatott jogszabály miatt nem lesz érvényességi küszöb, a mandátumot a legtöbb szavazatot elnyerő képviselő kapja - ismertette Keserű László.


(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: