2011. október 22., szombat

Papcsák: Zuglóban befejeződött az elszámoltatás + videó


Ha a rendeletben foglalt bérleti díjat az összes bérlőtől megkapná a városrész, az 2,5 milliárd forint bevételt jelentene Zuglónak – hangsúlyozta Papcsák Ferenc polgármester a Hír Tv Rájátszás című műsorában csütörtökön.

Zuglónak 830 nem lakáscélú helysége van. Ezek raktárak, üzletek, boltok és irodák, melyek szerződését áttekintette az önkormányzat. A vizsgálat során kiderült, hogy a bérleti szerződések egynegyedében a korábbi vezetés 90 százalékos kedvezményt biztosított a bérlőknek – mondta Papcsák.



Papcsák Ferenc a Hír Tv Rájátszás című műsorában

Mint kifejtette: ilyen típusú kedvezményben csak azok a szervezetek részesülhetnek, amelyek az önkormányzattól vállalnak át valamilyen közhasznú feladatot. A polgármester ugyanakkor meglepőnek nevezte azt, hogy 830 szerződésből harminc olyan van csak, amelyben a tényleges bérleti díjat fizetik. Ez mintegy 1,6 milliárd forint veszteséget okoz az önkormányzatnak - tette hozzá.

Ha a rendeletben foglalt bérleti díjat az összes bérlőtől megkapná a városrész, az 2,5 milliárd forint bevételt jelentene – emelte ki Papcsák. Ebből az összegből fedezhető lenne a XIV. kerület hiánya is – fűzte hozzá.

A polgármester szólt arról is, hogy teljesen új gyakorlatot vezetett be az ingatlankiadások tekintetében, ami azt jelenti, hogy minden ingatlan értékét felbecsültetik a bérbeadás előtt. Továbbá az önkormányzat teljesen új szerződéskötési gyakorlatot vezetett be, mely szerint kizárólag pályázati úton adhatók ki a szóban forgó ingatlanok.

„Korábban ez nem volt jellemző a kerületi ingatlangazdálkodásra, és kimutatható az előző vezetés érintettsége is” – fogalmazott a polgármester. Arra a felvetésre, hogy mely személyek lehetnek érintettek az ügyben Papcsák válaszában úgy fogalmazott: „a szocialisták helyi vezetőinek nevét láttuk egy-egy szerződésen.”

(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: