2011. október 24., hétfő

Kövér hazatérése után tájékozódik a DP ügyében


Hazaérkezésem után tájékozódom e kérdésben - válaszolta a Brazíliában tartózkodó Kövér László vasárnap az MTI különtudósítójának kérdésére, hogy mi a véleménye a szocialista párt szakításáról és az új frakció megalakulásáról.

A házelnök - aki tíznapos hivatalos látogatásra utazott Uruguayba és Brazíliába - azt mondta: Magyarországon és a brazíliai magyarok körében egyaránt nemzeti ünnepet ünneplünk, így nem kívánok foglalkozni Gyurcsány Ferencékkel. Kövér László hivatalos látogatása október 29-én zárul.

Molnár Csaba vasárnap az MTI-vel azt közölte: levélben tájékoztatta Kövér László házelnököt arról, hogy vezetésével szombaton megalakult a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti frakciója. A politikus szerint képviselőcsoportjuk a házszabálynak megfelelően jött létre, és mivel nem kiléptek vagy kizárták őket az MSZP-frakcióból, hanem új képviselőcsoportot alakítottak, nem kell fél évre a függetlenek közé ülniük. Ezért arra számítanak, hogy a hétfői ülésnapon - napirend előtt - már fel is szólalhatnak a Házban.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az általa vezetett platform egyéves születésnapi rendezvényén jelentette be, hogy távoznak az MSZP-ből és Demokratikus Koalíció néven új, nyugatos, polgári balközép pártot alakítanak. Azt is közölte, hogy a szocialista képviselőcsoportból vele együtt távozó tíz politikus létrehozta a párt parlamenti frakcióját.

Mivel a Gyurcsány-párt formailag a már létező Demokrata Párt bázisán jön létre, Molnár Csaba a házelnöknek küldött levelében a Demokrata Párt frakciójának megalakításról számol be, jelezve azonban, hogy a párt elnevezésének megváltoztatását követően a csoportosulás neve Demokratikus Koalíció lesz.

(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: