2011. október 21., péntek

Kiderült: házilag készített bomba miatt ürítettek ki egy tízemeletest Miskolcon


Forrás: police.hu | 2011. október 21. péntek 16:58 |

Bombakészítésre alkalmas eszközöket találtak azon a miskolci lakótelepen, ahonnan a lakókat délelőtt kiköltöztették.

Házilag készített robbanószerkezetet talált a Terrorelhárítási Központ Miskolcon, az avasi lakótelepen egy 30 éves férfi lakásában. A férfit előállították. Az NNI közleménye szerint „az elsődleges tűzszerészeti szakvélemény alapján olyan házilag készített szerkezetet találtak, mely alkalmas lehet robbantásra, akár emberi élet kioltására”.

Kiköltöztették a lakókat egy miskolci panelházból

(Fotó: MTI/Vajda János)

A nyomozók a szerkezetet lefoglalták, és szakértők bevonásával megkezdték annak pontos vizsgálatát.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai biztonsági okokból kiürítették az épületet, órákig hírzárlatot rendeltek el.

A kiköltöztetett emberek sokáig találgatták, mi történhetett. A szolgáltató elzárta a gázt az épületben, a rendőrség pedig az egész tömböt kordonnal körbezárta. Korábbi információk szerint a Klapka utca 30. szám alatti épület egyik lépcsőházi részéből körülbelül 30 lakás lakóit költöztették ki.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a helyszínen délelőtt újságíróknak annyit mondott: műszaki probléma adódott az 5. emelet alatti szinten, de a katasztrófavédelem és a rendőrség "ura a helyzetnek". Az alpolgármester pontosan nem közölte, milyen problémáról van szó. Azt viszont elmondta, hogy a hideg időjárás miatt egy autóbuszt rendeltek a lakók számára a helyszínre.

Nincsenek megjegyzések: