2012. szeptember 26., szerda

Talabér: Ez az ügy nem Varga Istvánról szól

A Fidesz támogatja, hogy a „a családon belüli erőszak” a Btk.-ban önálló tényállásként szerepeljen, Varga István elnézést kért mondataiért, de a civilek mögé bújó MSZP-nek ez sem elég.

A szocialista Varga Zoltán kedden petíciót adott át Talabér Márta országgyűlési képviselőnek, melyben többek között lemondásra szólítják fel Varga István fideszes országgyűlési képviselőt. Varga István képviselő úr megkövette a hölgyeket, ő ezt a maga részéről megpróbálta helyre tenni – reagált Talabér Márta. A képviselő emlékeztetett Gyurcsány Ferenc megjegyzéseire is, melyben a bukott szocialista miniszterelnök le akarta cserélni az öregecskedő feleségeket, illetve sértő megjegyzést tett az MSZP európai parlamenti listáját vezető hölgytagjaira, de mégsem kért bocsánatot. Azt gondolom, ha a kettőt mérlegre tesszük, akkor nincs semmiért lemondania Varga Istvánnak – szögezte le a fideszes képviselő. Talabér Márta elmondta, Varga István bocsánatkérést a fideszes hölgytagok elfogadták, és úgy látja, Halász Pálma is, aki az aláírásokat gyűjtötte.
Fotó: fidesz.hu
Örömteli lenne, ha az MSZP csatlakozna a Fideszhez abban a kezdeményezésben, hogy „a családon belüli erőszak” a Btk.-ban önálló tényállásként szerepeljen. Jelenleg a lényegről beszélnek a legkevesebbet – fogalmazott a fideszes politikus. Azt gondolom, hogy ez az ügy nem Varga Istvánról szól, hanem arról, hogy valóban a problémáról beszéljünk, aminek kapcsán az ő szerencsétlen hozzászólása elhangzott – húzta alá a képviselő.

Talabér Márta megjegyezte, örült volna, hogy az MSZP részéről egy hölgy, nem pedig egy úr adja át a petíciót.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: