2012. szeptember 26., szerda

Jordán üzletemberekkel tárgyalt Szijjártó Péter


A kormány a keleti nyitás keretében különös hangsúlyt helyez az arab világgal való gazdasági együttműködésre - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára kedden az Issa H. Muraddal, a Jordán Európai Üzleti Szövetség (JEBA) elnökével és a szervezet soraiba tartozó jordán üzletemberekkel folytatott budapesti megbeszélésen.

 
A találkozóról Varga Éva, az államtitkár sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t közleményben, amelyben kifejtette: a tárgyaláson elhangzott, hogy magyar cégeknek piaci lehetőséget jelent a jordán közösségi közlekedés megújítása és a mezőgazdasági technológiák iránti kereslet.
  
A tárgyalópartnerek megállapodtak abban is, hogy Orbán Viktor kormányfő januári ammáni látogatása során magyar-jordán üzleti fórumot rendeznek a jordán fővárosban, valamint "közös erőfeszítéseket tesznek az egymás országaiba irányuló turizmus dinamizálása érdekében" - közölte a sajtófőnök, hozzátéve, hogy a jordán üzletemberek kérték Magyarország segítségét az Európai Unióval kötendő kereskedelmi egyezmények felgyorsításához.
(MTI-fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: