2012. szeptember 28., péntek

Grúziában tárgyal Orbán Viktor miniszterelnök + galéria

Miheil Szaakasvili grúz államfővel folytatott megbeszélést kétnapos hivatalos grúziai látogatásának első napján Orbán Viktor. A miniszterelnök megkoszorúzta Tbilisziben a Hősök Emlékművét is. Képgaléria megtekinthető itt.
A magyar kormányfő szerda délután érkezett a grúz fővárosba, ahol az elnöki palotában fogadta őt Miheil Szaakasvili. Az elnökkel ezt követően megtekintették Tbiliszi új, néhány napja átadott közigazgatási hivatalát, ahol néhány perc alatt kiállítottak Orbán Viktornak egy grúz útlevelet.

A miniszterelnök és vendéglátója ezután a Fekete-tenger partján fekvő Batumiba utazott, ahonnan csütörtökön - a Tbiliszitől 220 kilométerre fekvő - Kutaisziba repülnek tovább, ahol idén május 26-án, a grúz függetlenség napján avatták fel a kaukázusi ország parlamentjének új épületét.

Orbán Viktor jelen lesz Kutaiszi új repülőterének átadásán - amelynek építésében részt vett öt magyar cég -, és tárgyal Ivane Merabisvili grúz kormányfővel. A politikusok várhatóan mezőgazdasági megállapodást írnak alá, és a két ország gazdasági vegyes bizottságának létrehozásáról is egyeztetnek.
(MTI - fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: