2012. szeptember 29., szombat

Századvég: továbbra is jelentős a Fidesz előnye

A Századvég szeptember végén készített közvélemény-kutatása alapján a választókorúak 45 százaléka venne részt biztosan egy most vasárnapi voksoláson. A pártok erőviszonyai alig változtak.

A választási aktivitás a múlt hónaphoz képest a hibahatáron belüli mértékben csökkent, a pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya pedig kis mértékben növekedett, a megkérdezettek 46 százaléka tartozik ide - olvasható a Századvég összefoglalójában, amelyet pénteken küldtek el az MTI-nek.
   
A Fidesz előnye eszerint továbbra is jelentős mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében a legnagyobbik ellenzéki párt, az MSZP előtt. A kormánypárt a teljes népességében 23, az MSZP 12, a Jobbik 8, az LMP 5, a Demokratikus Koalíció 3 százalékon áll, utóbbi kivételével mindegyikük egy-két százalékot veszített az augusztusi adatokhoz viszonyítva.
   
A biztos szavazó pártválasztók 41 százaléka a Fideszre, 27 százaléka a szocialistákra, 17 százaléka a Jobbikra adná voksát. Az LMP-re 7, a DK-ra 5 százalék szavazna. A Fidesz és az MSZP egy-egy, a DK két százalékot javított, míg LMP egy, a Jobbik pedig három százalékot rontott ebben a körben.
   
A Századvég ezer embert kérdezett meg szeptember 24. és 27. között, a felmérés hibahatára +/- 3,2 százalékpont.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: