2012. szeptember 29., szombat

Prioritás a leghátrányosabb helyzetű régiók támogatása


A műanyag alapú, főként ipari termékeket gyártó Star-Plus Műanyagipari Kft. új miskolci telephelyet adott át pénteken. Elismerésre méltó, hogy egy cég válságos időszakban is hajlandó fejlesztésre, új munkahelyek teremtésére, százmillió forintok befektetésére, főként egy olyan gyárba, amely az ország egyik leghátrányosabb szegletében működik - hangsúlyozta Czomba Sándor.

 
A csaknem 900 millió forintba került telephely átadásán Czomba Sándor, a nemzetgazdasági tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta: elismerésre méltó, hogy egy cég válságos időszakban is hajlandó fejlesztésre, új munkahelyek teremtésére, százmillió forintok befektetésére, főként egy olyan gyárba, amely az ország egyik leghátrányosabb szegletében működik. A kormány prioritása a leghátrányosabb helyzetű régiók támogatása, felzárkóztatása - tette hozzá az államtitkár. Emlékeztetett arra, hogy a kormány 2020-ig egymillió új munkahely megteremtését tűzte célul, ami sok ilyen "kis" fejlesztésből jön össze. Czomba Sándor megjegyezte: ettől kisebb célt nem tűzhettek ki, mert "ennyi munkáskéz hiányzik a munkaerőpiacról".
  
Az 1990-ben műanyag kerti bútorok és háztartási termékek gyártására alakult, Felsőzsolcán, Nyíregyházán és most már Miskolcon is gyárat működtető, csaknem háromszáz embert foglalkoztató Star-Plus barnamezős beruházásban építette meg miskolci gyárát, ahol műanyag alapú ipari termékeket is gyártanak. A beruházáshoz majd' 353 millió forintot nyert uniós és állami pályázaton a társaság, amely ennek a beruházásnak köszönhetően 45 dolgozóval növelte létszámát. A cég tavaly 4,6 milliárd forint árbevételt ért el, az idén pedig 5 milliárdot terveznek. A tulajdonosok az eredményről nem kívántak pontos adatot közölni, de annyit elmondtak, hogy a vállalkozás megalapítása óta minden évben nyereséges.
(MTI-fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: