2012. szeptember 25., kedd

Kubatov: Külföldön sem okoz gondot a feliratkozás

A jobboldali pártszövetséget illetően nincs indok a változtatásra, az "egy a tábor, egy a zászló" stratégiája bevált - mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban.

A lap kérdésére elmondta: az, hogy a Fidesznek milyen kampányt kell folytatnia 2014-ben, több tényezőtől is függ, így más és más stratégia szükséges egy esetleges ellenzéki együttműködés, illetve a külön indulások esetén. Arra a kérdésre, hogy minden együttműködést kizárnak-e a Jobbikkal, a pártigazgató kifejtette: a Jobbik az elmúlt két évben egyáltalán nem segítette a kormányt, sőt nagyobb és hevesebb támadásokat kapott tőlük a kabinet, mint a baloldaltól. "Nincs konstruktív javaslatuk, csak kiabálás, hőzöngés és botrány. A szememben már-már hasonlítanak a szocialistákra" - fogalmazott.
  
Az előzetes választási regisztrációról Kubatov Gábor elmondta, hogy az több, döntően angolszász országban létezik, használják is, nem jelent nehézséget, nem antidemokratikus és nem részrehajló. Kiemelte, hogy a kopogtatócédulák helyébe lépő új rendszerhez több ellenzéki javaslatot is figyelembe vesznek majd, és megjegyezte, hogy a jelöltté váláshoz szükséges ajánlások 200-ra csökkentése előnyös a parlamenti ellenzéki pártoknak is, amelyeknek "kínszenvedés" összeszedni 1500 vagy 750 ajánlást.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: