2012. szeptember 29., szombat

"Az év végére már biztos, hogy ki lesz dolgozva a rendszer"


Teljesen jogos elvárása az adófizetőknek, mindazoknak, akik adott esetben nagyon alacsony bérért kénytelenek dolgozni, hogy náluk ne kapjanak több pénzt olyanok akik segélyt kapnak - mondta Soltész Miklós csütörtökön az m1 Ma reggel című műsorában.

 
Soltész Miklós a műsorban elmondta: az elmúlt időszak hitelfelvételei most terhelik az egész országot és minden munkavállalót. Ez a pénz sokszor segélyekre vagy támogatásokra ment el, anélkül, hogy annak meglett volna a fedezete. 



Ezért voltak a kormánynak olyan döntései, amelyek a munka irányába viszi az emberek gondolkodását - tette hozzá a politikus."Teljesen jogos elvárása az adófizetőknek, mindazoknak, akik adott esetben nagyon alacsony bérért kénytelenek dolgozni, hogy náluk ne kapjanak több pénzt olyanok akik segélyt kapnak" - jelentette ki az államtitkár.

A gyermeknevelést közvetlenül segítő támogatásokat, így például a családi pótlékokat nem érinti a segélyezési korlát. A megváltozott munkaképességűek és a fogyatékossággal élő emberek közvetlen ellátásai, valamint a nyugellátások a segélyplafon bevezetését követően sem változnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden.

A tervek szerint először a szociális- és gyermekvédelmi törvényben feltüntetett 16-féle támogatás esetében vezetnék be az új rendszert. Jelenleg előkészítik az ehhez szükséges a jogszabályokat, a számításokat a Nemzetgazdasági Minisztérium végzi.
(hirado.hu-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: